Behandlad och nöjd Grålle

Idag fick Grålle behandling av Helena, en för mig ny kiropraktor. Fick tips om henne via Malin som jag köper foder genom. Helena var verkligen superduktig. Otroligt noggrann, förklarade väl och tog sig verkligen tid att gå igenom och behandla Grålle. Hon menade på att hans nackskada såg bra ut och att den sitter på "rätt" ställe. Den sitter högt upp vilket gör att den inte påverkar bogar och framben på samma vis som om den suttit längre ner. Han hade även väldigt bra rörlighet i nacken. Han var lite stum i länden, hon önskade mer rörlighet där. Men i övrigt var han i fin form (även om han lagt på sig lite runt magen nu när han bara skrittats). Han blev behandlad med akupunktur, liniment, ultraljud, tens och massage. En väldigt bra behandling och Grålle var helnöjd :-)
 
Fick även tips om att göra en Pentosan-kur på Grålle. Det är en form av "rundsmörjning" kan man säga, men som framförallt är bra för hästar med artros. Så ska prata med Emilia på tisdag, och höra om vi ska göra denna redan nu eller vänta till vintervilan. 
 
Sune har haft en vilodag idag, men imorgon ska jag trimma honom lite. Han tränar lite lättare på torsdag och tävlar sedan lördag och söndag på Sportriders. 
#1 - - Anonym:

Hej!
Vem är Helena som gjorde behandlingen? 😊 Skulle behöva få tag i någon bra till mina hästar! 😊