Bombus: Utvärdering v7 - Planering v8

Utvärdering
Hur såg förra veckans upplägg ut?
Hon fick arbeta 4 dagar och vila 3. Ganska lagom balans mellan vila och arbete. Hon var pigg alla arbetspass och har nästan blivit mer och mer pigg ju längre veckan gick.
 
Vad fungerade bra?
Hon har varit snäll de gånger jag suttit i sadeln. Tidigare har hon haft tendens till bockningar och stegringar, hon bockade lite igår men det var mest bus och så pass litet att det gick att hantera lätt. Det har även fungerat bra att ha dem ute längre (mellan 06-ca 20). Hästarna verkar uppskatta att vara ute så pass länge, och kan vila när de är inne på natten.
 
Vad fungerade mindre bra?
Just nu kommer jag inte på något som fungerade mindre bra. Hon har skött sig bra och det har inte varit några konstigheter med något. 
 
Vad ska vi fokusera på kommande vecka?
Fortsatt arbete med att komma igång. Men vill även börja komma ut mer, så vi inte bara fastnar på ridbanan. Nu har den värsta överskottsenergin får pysa ut, så jag tänkte börja med promenader ut för att sedan utöka med att sitta i sadeln.
Tänkte även försöka hinna med att lastträna lite. Hon är inte supervan att åka transport, vi har behövt använda lina för att få henne att gå på, men vill gärna att hon ska kunna gå på utan det. 
Planering
Måndag: Vila
Tisdag: Tömköra/promenad ut
Onsdag: Vila
Torsdag: Rida
Fredag: Vila
Lördag: Tömköra
Söndag: Rida, först ridbana sen ut
Återigen får vi se om planeringen håller, men ambitionen är att arbeta efter den. Filmade lite igår, så ska se om jag kan få upp den här på bloggen så ni får se henne in action under ryttare 😊
0 kommentarer publicerat i Min vardag
Taggar: igångsättning, planering, utvärdering, veckoplanering