Sweet Dumbledore

Sweet Dumbledore
2016
e. Casallco - ue. Silvio I
Uppfödare: Lundegård Equestrian
Att sitta och scrolla igenom hästannonser kan vara ganska roligt, och plötsligt hittar man en häst som sticker ut från mängden. Man tittar lite extra på bilden, läser annonstexten, tittar på filmen och får den där WOW-känslan. Så var det när jag hittade Dumle. 
 
Min mamma höll med om att han var fin och att han rörde sig trevligt. Men tyckte i första skedet att det var för långt att åka ner till Skåne. Men efter att hon läst på mer om hans härstammning kunde hon inte heller motstå nyfikenheten kring denna lilla häst. 
 
Vi åkte de 70 milen ner till Vellinge och hittade Dumle på sommarbete tillsammans med massor av andra hästar, kalvar och kor. Han var en av mest nyfikna hästarna i sin klunga, och ville gärna stå och gosa. Vi föll pladask! Så redan samma kväll hade vi bestämt oss för att honom ska vi ha!
 
Den 4 juli kom han upp till Enköping. Eftersom han är så ung valde vi att anlita en profesionell hästtransportör, vilket vi i efterhand har lite synpunkter på... Men han kom helskinnad upp till oss efter en lång resa. Han fick gå på bete under sommaren hemma i Smedstorp, men nu har vi påbörjat inridningen. Han är otroligt fin sett till modell och ser väldigt klar ut i kroppen för att vara så pass ung. Han mäter i dagsläget 167cm i mankhöjd, så vi får se hur stor han blir till slut :-)
 
Dumle är efter Casallco, som i sin tur är efter Casall, som Rolf-Göran Bengtsson tävlat framgångsrikt på. HÄR kan ni se fina Casallco. Morfar är Silvio 1, som är pappa till Shutterfly. Så det finns lite att brås på! Dessutom har Dumles syster, Sweet Hermione, presterat framgångsrikt och var i final i Breeders för 5-åriga hästar. Det är riktigt att kunna följa henne. 
 
Dumle är mitt långsiktiga projekt. En förhoppning är att kunna visa honom på 3-års testet nästa år och därefter fortsätta utbildningen i den takt som passar honom. Han är en riktigt härlig individ och jag hoppas vi får många roliga år tillsammans :-)
 
Visa fler inlägg