Nyskodda hästar

Idag har Sune och Grålle fått nya skor och Lilleman blev verkad. Vår hovslagare Kristian, som skott mina hästar under flera års tid, tyckte Lillens hovar såg oförskämt bra ut efter att ha blivit drabbad av fång. Hade han inte vetat om det hade han inte tänkt på det, så bra såg det ut! Skönt att vi lyckades förhindra fången i så tidigt skede!
 
Sune (även kallad klanten) har fått ett sår under en bit under kotan och har svullnat upp i närområdet. Så han tar det lugnt några dagar tills dess att såret ser fint ut och svullnaden ger med sig. Vi har varit ute på promenader och igår tömkörde jag ut på grusvägarna. Såret sitter i ett område som rör sig ganska mycket, så det gäller att hålla det mjukt så det inte spricker upp. Han får stå med back on track på nätterna i hopp om att det ska hjälpa mot svullnaden. Jag hoppas såret läker snabbt så vi kan komma igång igen. Jag har som mål att kunna tävla honom den 5e september. 
 
Grålle trimmas på. Hans nästa tävling blir i Vänsta den 9 augusti. Eftersom vi inte tävlat på ett tag mjukstartar vi med 100 och 110. 
 
Lilla Sassa, mysigare kompis får man leta efter!