Valborg och tävling

Jag har spenderat min lördag på tävling i Västerås. Grålle startade en 110 och var dubbelt felfri och precis utanför placering. Han kändes riktigt fin, även om han blev väldigt stark och svårsväng på den stora utebanan. Men han hoppade bra och det är jag riktigt nöjd med. Det känns lovande inför kommande tävlingar! Härnäst väntar Sportriders nästa söndag när han startar 110 och 115. 
 
 
Jag har även glömt att visa er filmen från när vi tävlade på Jälla för två helger sedan, så här kommer den också:
 
 
Sune har haft en lugnare vecka då har varit väldigt spänd i kroppen. Jobbat honom från marken och lite extra vila. Nästa vecka ska han komma igång som vanligt igen är det tänkt. 
 
Jag och Björne har varit ute och myst i trädgården under eftermiddagen. Han busade med sina leksaker och jag fikade med grannen. Nu ligger han och sover i sin korg och jag ska börja fundera på middag. Nästa vecka är jag ledig onsdag-söndag vilket ska bli riktigt skönt. Det ska dessutom bli riktigt fint väder vilket jag verkligen ser fram emot efter allt regn som kommit den senaste tiden.
Här är en film på två av de gånger som Sune hoppat under april

Söndagsinlägg

Det är typiskt aprilväder just nu, ena sekunden är det strålande sol men nästa gång man tittar ut så snöar det. Jag hoppas vädret kan stabilisera sig lite och bjuda på mycket sol.
 
Veckorna går så fort, timmarna på jobbet flyger förbi innan man knappt hinner blinka. Men som man säger, tiden går fort när man har roligt och vi har verkligen roligt på jobbet. Vi har blivit ett härligt gäng på driften och med nya uppdelningar inom avdelningen har det blivit ännu tydligare vad var och en jobbar med och det gör att vi blivit mer effektiva. Härligt!
 
Träningen med hästarna går bra. Rider ut mycket och jobbar på konditionen, men försöker trimma på ridbanan minst 2ggr/veckan. Hästarna uppskattar verkligen att få vara ute och galoppera mycket, både deras och min motivation är på topp när vi sedan jobbar på detaljerna. 
Idag trimmade jag Grålle på ridbanan, stora delen av passet red jag utan stigbyglar. Man märker hur mycket han fuskar när man verkligen kommer åt honom. Det var ett nyttigt pass där vi fokuserade på lösgjordhet. Sune longerades, han har varit så fin när jag ridit denna vecka så jag tyckte han förtjänade ett ryttarfritt pass. 
 
Idag var jag även och tränade Crossfit, så jag kan lova att jag kommer ha träningsvärk imorgon. Men det var riktigt kul och jag kommer verkligen fortsätta med det! Dock måste man gå en baskurs först, och den gick inte förrän i augusti men jag får träna på egenhand fram tills dess! 
 
Nu går vi snart in på aprils sista vecka. Jag har en HLR-utbildning på fredag och Grålle tävlar i Västerås på lördag. I övrigt kommer dagarna se ut som vanligt med jobb, stall, hästar, hund och katt. Förhoppningsvis hinner jag med lite träning däremellan också. Måste komma igång med löpningen igen eftersom jag springer ett lopp med jobbet i mitten på maj, visserligen är det endast 5km men vill vänja benhinnorna så jag inte får benhinneinflammation igen. Nu när det är ljust på kvällarna hinner man med att springa efter man kommer hem från stallet, riktigt härligt!
 

19 & 23 april

Denna vecka finns det två speciella datum att lyfta lite extra!
 
19 april - Har jag haft Grålle i 6 år!
CAMIR S *2005 e. Camaro M ue. Robin Z
Uppfödare: Ingemar Forsback
Tävlingsdebut
Sommaren 2011
Första felfria 110 efter skadan, min kämpe!!
 
Grålle är en oerhört speciell häst. Ett hjärta av guld men ett humör utan dess like! Vill han inte så gör han det inte. Men när han vill och gör det han ska, då gör han det på ett oerhört bra sätt. Vi har haft många upp- och nedgångar under åren. Jag minns fortfarande vår felfria 130 på Rocklunda 2012 eller våra galopper genom Vallby's skogar, men jag minns även den dagen jag fick ett av de värsta besked man kan få - hans nackskada. Men jag tog de ynka 20% som jag fick av veterinären, och idag är vi faktiskt ute och tävlar. Kanske inte på den nivån jag trodde vi skulle varit på, men jag har redan vunnit det största priset genom att han fortfarande är vid liv. 
 
23 april - Har jag haft Sune i 4 år!
CYANID *2006 e. Cyklon ue. Irco Mena
Uppfödare: Bo Lindroos
Sunes första felfria 90cm
Kapaciteten finns där!!
 
Det var tänkt att jag skulle ha Sune på tillridning för senare försäljning. Jag fick 2 månader till mitt förfogande. Det visade sig att han var "värre" än vad vi trott från första början, det tog över 1 timme för oss att gå över en bom som låg på marken. Jag fick ytterligare tid på mig, och efter totalt 4 månader gjorde han sin första pay n' jump med 0 fel. Då var försäljningen ett faktum. Jag sålde honom till mig själv. Sedan dess att han kom till mig har jag vetat att han är speciell och att det finns något riktigt bra där inne. Han har bevisat det flera gånger varför jag trodde det då, och varför jag än tror det. Han behöver tid, men jag är helt säker på att han snart kommer få blomma ut till den fantastiska häst han faktiskt är! Han är den mest komplicerade och häftigaste häst jag haft!
 
 I ur och skur <3
Visa fler inlägg