Torsdag

Dagen började idag med att jag trimmade Eddie i ridhuset. Han var ganska stark i början, men blev väldigt fin på slutet. Crescendo var bättre idag än tidigare i veckan, blev lite småtjurig på honom och sa till honom lite mer och då började han minsann jobba lite mer.. Pyrola fortsätter vara fantastiskt duktig. Travade runt i ridhuset hur fint som helst utan longering innan. Nu ska bara löshoppningen börja fungera så kan treårstestet bli väldigt roligt! Skrittade därefter ut en sväng på Kanonen och tömkörde sedan Spindeln
 
Efter lunch joggade jag Sune i paddocken, runt 4-kantsspåret där isen smällt. Gick helt okej! Därefter gick Grålle en promenad på 20 min. 
Har även tränat själv idag, cykel + benstryka. Nu pluggar jag som de flesta andra dagar. Läser i psykologi-boken även idag, den är väldigt intressant. Just nu är jag inne på delen som förklarar de olika nivåerna i ens personlighet.
 
Imorgon är det löshoppning hos Tina som gäller med ett gäng hästar. Sedan ska även Sune o Grålle ridas plus att jag ska fixa allt inför lördagens tävling -busy busy!
 
 

Grålle 30 jan

Det nya bettet fungerade väldigt bra och Grålle var fantastiskt fin på träningen. Blev banhoppningsträning, med både linjer och trekombination ur vänstersväng. Kombination ur vänstersväng har varit vår svaghet, men idag satt det som en smäck! 
 
Han var väldigt lugn och fin när vi red fram. Hoppade banan ett varv på ca 110-115, då var han klockren. Sedan nästa varv låg vissa hinder på 120 och då blev han lite mer på tårna. Kapade ett galoppsprång på en linje utan problem osv. Mycket handlar om att han hoppar så satans bra, så han skjuter upp mig ur sadeln. Är jag inte tillräckligt snabb att få tillbaka honom efter så blir han väääldigt stark. Men hoppade om linjen efter, där jag hade ett bra tempo och satte honom i balans. Så blev det plättlätt igen! Så jag är oerhört nöjd med honom idag, det känns som om många saker börjar sitta nu och att han är så himla fin på marken bidrar även till att han blir (ännu) finare i hoppningen. Nu är vi laddade inför lördag!
 

Träning ikväll

Idag är en sån dag då jag verkligen velat ha ett ridhus på hemmaplan. Det är is överrallt och det är omöjligt att försöka hitta någonstans att rida. Vägarna är is, ridbanan är is och så är även gräsbanan. Som tur är ska Grålle hoppträna ikväll vilket betyder att han får gå i ridhus, men däremot fick Sune en oplanerad vilodag. Inte så mycket att göra åt, och det gör honom nog bara gott med lite extra vila. 
 
Jag har spenderat hela dagen till att studera. Drog igång vid kl. 8 och gjorde klart första kapitlet i idrottspsykologin nu i eftermiddags. Enligt schemat ska man läsa 1-2 kapitel per vecka, så det är bara att fortsätta på nästa. Det är dock väldigt intressant så det gör det hela mycket lättare. Annars kan det vara lite smådrygt att läsa engelsk text med massa termer man inte förstår.
Ett tankeväckande citat ur boken: "The science of coaching focuses on the use of general principles. The art of coaching is recognizing when and how to individualize these general principles."
Som jag sa, boken är väldigt intressant!
 
Om en liten stund ska jag gå ner och fixa allt inför träningen. Ska testa det nya bettet idag samt en pullarnosgrimma. För er som undrar vad det är för bett jag pratar om, så är det ett tvådelat bett med dubbla bett. Det är jättesvårt att förklara hur det ser ut och jag hittar ingen bild på google, men ska fixa en bild senare så nu får se hur det ser ut. Hur som helst så har hästarna mycket svårare att bita tag i det. Ska se om Mr. Bortskämd accepterar det och lyssnar lite bättre på piloten. 
Anledningen att jag mixtrar lite med bett på Grålle är för att han blir så lycklig i hoppningen och då även blir ganska stark. På ett tredelat bett hinner jag inte bli klar på distanser när han ligger på, så jag vill ha något som är lite skarpare, men som han accepterar. Förra året testade jag lite olika bett, men han tycker verkligen inte om när de är för skarpa, så som babypelham, kombibett osv. Bettet med dubbla bettringar blev han svår att svänga på. Det är svårt, för han är väldigt lydig på marken, men när det kommer till hoppningen så byts lydnanden ut mot lycka. Visst är det underbart att han är så lycklig, men jag önskar bara att han lyssnade lite mer på lilla mig ;)
 
Oj, vad klockan gick. Nu måste jag sätta fart!
Visa fler inlägg