Fredag och firad framgång!

 
Idag fick Grålle både skritta och trava, han känns pigg och glad av att få komma igång igen. Nu ökar vi travmängden succesivt, men endast på rakt spår tillsvidare. Ca 2 veckor till återbesök. Sune har vilat idag, imorgon blir det en uteritt, hitta någonstans där vi kan galoppera ordentligt tänkte jag. 
 
Vi åt en god grillbuffé på Golfrestaurangen i Enköping. Oerhört god mat!
Vi som ridit i årets div 1-lag, inkl. lagledare och reserver
 
Tack alla för en trevlig kväll!
 
Helgen är relativt oplanerad. Blir såklart en hel del stall men även lite plugg. Fick en fråga om vad jag pluggar just nu, och jag kompetensutvecklar mig i jobbet. Jag ska läsa en kurs som heter "Managing Office 365 Identities and Requirements". Klarar jag det certet blir jag MCP "Microsoft Certified Professional". Planen är att läsa in ytterligare ett cert inom samma område för att då bli MCSA "Microsoft Certified Solutions Associate". Certen är både väldigt omfattande och svåra, så målet är att bli klar med det första innan jul. Jag läser inte på arbetstid vilket gör att det kommer ta lite längre tid :)

Sune 1.10m Jump Club

Idag gick Sune en 1.10m på Jump Club. Eftersom träningen förra veckan gick som den gick, så hade jag inga förväntningar på honom. Men han gjorde en bra runda, framåtbjudning och var helt med på vad han skulle göra. Tyvärr ett pet, som jag nu efter att ha sett filmen får ta på mig. Jag borde ridit på de 7 språng som jag stegade till och inte på 8. Han lyssnade lite för bra på halvhalterna där emellan. Men i övrigt gör han det bra tycker jag. Inte helt avslappnad, men nu när jag ger honom bra med eftergift så hinner han ändå få upp hovarna :-)
 
Grålle har fått sin skrittur, jag har jobbat några timmar och om ett par timmar ska hästarna få komma in. Blir nog lite plugg fram tills dess. Vi hörs :-)

Mycket att bearbeta

Motivationen till att blogga försvann under förra veckan efter en tuff träning med Sune och tråkiga besked gällande Grålles nackskada. Men, jag ska berätta för er. 
 
Träningen med Sune började strålande, han var fin som aldrig förr och kunde flytta för skänkeln och hela köret. Han hoppade bra, men tokvägrade gå över vattenmattan. han bara backade och backade, och betedde sig som att den skulle anfalla honom. Visst, det är så Sune är - men detta var extremt. Men Helena hade tålamod med oss, så efter säkert 1,5h där jag bland annat fick hoppa av och stå bredvid Sune vid vattenmattan, så tog vi oss över. SUCK! Sune kan vara den roligaste häst jag någonsin haft, men helt klart även den tråkigaste... 
Foto: Michael Sundin
 
Grålle då? Jo, som jag berättade tidigare så fick han nackspärr vid ett tillfälle. Vi gjorde en utredning av nacken i onsdags, och mycket riktigt hittade vi vätska på ultraljudet som gör att han har ont (märkbart även vid genomgång av halsen). Mellan C5 och C6 på högersidan (där den befintliga skadan finns) fanns det vätska, och han blev behandlad lokalt i fasettleden med kortison. Nu skrittas han på rakt spår, och ska göra så i 2 veckor. Återbesök om nu 3 veckor för att se hur det ser ut igen. Hur framtiden ser ut vet vi inte, utan vi hoppas han kan tävla igen även om det ser mörkt ut. 
 
Att kunna processa allt detta krävde lite avstånd från bloggen. Det är mycket tankar som man ska gå igenom, så som att Sune inte kan vara min enda tävlingshäst då han inte klarar av den pressen, om Grålle kommer tillbaka eller inte samt att jag måste tänka på att Grålles tid är begränsad och jag behöver tänka på framtida hästar. Jag kommer aldrig ha råd att köpa en färdig häst, utan jag måste bygga upp den. Jag har funderat ett tag på att köpa en 2-3 åring för att ha lite material inför framtiden, och nu kanske helt enkelt vore ett tillfälle att göra det. Men, det fungerar inte i det stall jag har hästarna idag så då måste jag se över den situationen också. Tiden får utvisa hur allt blir, men just nu jobbar vi lite i uppförsbacke. 
 
Sune ska tävla på tisdag, en 1.10. Sedan gör han 2st 1.10 hos Sportriders andra helgen i juli och därefter ska han vila i 2 veckor samt göra ett besök hos kiropraktor Helena. Han behöver lite vila efter en väldigt givande vår både träning- och tävlingsmässigt!
 
Idag fick Sune äta lite gräs efter ett pass hemma i Smedstorp!
 
Nu ska jag fortsätta att plugga en stund innan hästarna ska in, vi hörs!
Visa fler inlägg