Att börja om

Livet med hästar är det bästa jag vet. Jag älskar verkligen den livsstil jag lever. Livet på gården, med hästarna. Det finns alltid saker att pyssla med, och hästarna finns där och ger så mycket glädje i vardagen.

Så länge jag kan minnas har jag haft tävlingshästar i stallet. Vissa bättre än andra. Men det har alltid funnits någon häst som ska tränas och tävlas. För första gången sedan jag började med hästar så rider jag inte längre dagligen. Jag kommer helt ärligt inte ens ihåg senast jag satt på hästryggen. Någon gång i somras.

Som jag skrev om tidigare så är det lite av en nystart för mig. En chans att hämta andan. En chans att påminna mig själv om vilken del av livsstilen som jag värdesätter allra mest.

I mitt stall vill jag ha trevliga och sociala hästar. Både Grålle och Sune var så fantastiska individer, som alltid ville ha uppmärksamhet. Sune kunde till och med strunta i sin kvällsmat för att få en stund med extra gos. Dumle är lite likadan. Han kommer alltid och möter mig när han ser att jag är på väg till dem. Han kan strunta i maten för att följa mig så långt han kan när jag är på väg hem. Han kan gosa hur länge som helst. Då är han bara en liten bebis med massor av bus och spring i benen. Men redan nu värdesätter han detta, vilket jag är så oerhört glad över. Vardagen tillsammans med honom blir så mycket roligare då.

Jag börjar helt enkelt om nu. En chans att forma vår väg precis som jag önskar. Jag älskar att träna och tävla hästar, och det är såklart min ambition att ta mig tillbaka dit. Men jag tycker om hela resan. Nu får jag testa på en resa jag aldrig gjort förut. Helt enligt våra egna förutsättningar. Inom inte allt för lång tid framöver borde jag ha en äldre häst att jobba med, och Dumle ska också ridas in nu i höst så jag har utmaningar framför mig. 

Jag måste dessutom tänka långsiktigt. Jag har inte ekonomi att köpa en färdigutbildad häst, så ibland kommer man till ett vägval. Fortsätta eller börja om. Arbetet med Sune kände jag mig klar med, och Grålle, ja honom hade jag gjort allt i världen för att få ha kvar. Men den händelsen kunde vi inte förutse även om vi visste att den skulle hända någon gång. Ibland blir inte livet som man har tänkt sig, men då gäller det att välja en väg i livet som passar bäst för en själv. Låt inte alla andra bestämma vad du ska göra. Gör det du vill och det du värdesätter mest. Då kommer du må som bäst i din vardag sen också.
 Grålle
0 kommentarer
publicerat i Min vardag
Taggar: Stall Coloni, börja om, dröm, hästar, hästgård, livsstil, motivation, stall

Höst och installning

Det har redan gått över två veckor sedan jag skrev sist, och även om tanken har slagit mig att jag ska kika in här så har inte tiden riktigt funnits.  

Vardagen springer nämligen på och det är intensiva dagar på jobbet. Antingen är jag ute hos kund och arbetar med SharePoint eller så sitter jag på kontoret, då oftast i möten. Det är faktiskt inte så tokigt med variationen, även om jag önskar att det inte krävdes fullt så många arbetade timmar varje vecka för att få ihop det. Men jag är glad över att ha hästarna och gården som avkoppling på kvällarna. Oftast går jag ut direkt när jag kommit hem från jobbet, och går inte in igen förrän hästarna fått sin nattmat runt 20:30. Så vad gör jag på kvällarna när jag inte har tävlingshästar som ska motioneras? Dels arbetar jag med Dumle, börja få honom att förstå det här med longering osv. Vissa kvällar, när orken tryter, kan jag mest sitta och titta på hästarna eller göra småsaker som inte är så ansträngande, medan vissa kvällar går man och mockar hagar. Blandad kompott som styrs helt på vad jag orkar just den dagen. Kraven är obefintliga, vilket gör att det i min värld blir avkoppling.  

Hästarna har stallats in nu, och tycker det är mysigt att få komma in på kvällarna. Dumle sover gott på nätterna för han är full med spån på mornarna när man kommer. Nu börjar snart Dumles inridning lite mer på allvar, men först ska Anna-Lena få komma och dra ur hans vargtänder.  

Nu framöver ska allting mest komma i ordning. Jag ska hämta och bunkra upp med lite mer hö, och sedan är planen att bygga upp lösdriftshallen. Hade varit skönt att kunna använda den som vindskydd till hästarna redan nu i vinter. Vi får se om jag och pappa orkar få upp den (igen)!


Sune
Visa fler inlägg