Fina hästar!

Det känns som vår nu när snön har försvunnit. Inte mig emot, jag gillar verkligen våren men jag är rädd för att vintern inte lämnat oss för gott denna gång utan kommer säkert tillbaka inom snar framtid. Hästarna har varit fina i veckan, åkte till ridhuset i tisdags och trimmade dem på backen. Grålle var fantastiskt fin, redan från första travsteget. Så härlig känsla! Sune fick jag arbeta lite med att få bakbenen på plats, men sen kändes även han fin.
 
I torsdags tränade Grålle och gjorde det väldigt bra. Jobbar med att hitta tillbaka till rytmen men även att anpassa ridningen mer så den passar honom. Fick till det bra stundtals och det kändes som att det blir bättre för honom. I det stora hela handlar det mycket om min position, att jag ska ha kortare tyglar och arbeta honom mer i lätt sits tills dess att jag fått tag på honom efter hinderna. Han är en känslig häst som inte tycker om när man blir för "tung" i sätet. Spännande fortsatt att se hur det fungerar. 
 
Idag trimmade jag hästarna på en större gräsdel av ån. Fokus var att få bakbenen på plats, för att sedan kunna växla mellan kort och större galopp men att de hela tiden gör det för skänkeln. De båda svarade superbra på arbetet och kändes SÅ fina. Har verkligen två riktigt fina hästar där allt arbete under åren börjar betala av sig :-)
 
I veckan som kommer fortsätter arbetet som vanligt med hästarna, Sune fortsätter trappas upp och Grålle tränar på torsdag. Jag tror att veckan kommer springa förbi, jag har en del att stå i och viktiga beslut att ta gällande karriären. Men, det blir säkert bra. I veckan ska jag även hinna förbereda och packa, för tidigt på måndag v. 6 är det dags för resan jag sett fram emot så länge jag kan minnas. Äntligen åker vi till SVALBARD! Ska bli så häftigt att uppleva naturen, köra hundspann, snöskoter och förhoppningsvis få uppleva härliga norrsken. 
 

Träning igår

Igår fick Grålle åka och träna hos Helena. Det var en väldigt pigg och glad Grålle som jag hade att jobba med. Dock kunde jag inte galoppera tillsammans med de andra då Grålle flippade ur lite och bara började busa. Men efter en stund och lite galopp för sig själv lugnade han ner sig. 
Grålle fick trava bommar, hoppa studs och nått enkelhinder. Tidigare år har Grålle inte alls gillat studs, ofta tjurat ur eftersom det blir jobbigt för honom. Igår hoppade han igenom långa studsen med öronen spetsade framåt och härlig inställning. Enkelhinderna hoppade han väldigt bra. Jag måste jobba med min position på honom. Han är väldigt känslig för sitsen, samtidigt som han kan bli ganska stark. När han blir för stark drar jag ner galoppen, så jag måste få bättre position och framförallt ha lite kortare tyglar på honom. Man känner sig verkligen ringrostig efter en period där man inte haft honom i träning. Filmer finns på min instagram - linnleneklint.
 
Idag blir det uteritter för hästarna. Sune ska skrittas och travas, Grålle ska endast skrittas. På söndag tänkte jag åka till ridhuset igen, då med båda hästarna och rida dem på marken. 
 
Kommer ett inlägg om det nya släpet också, som jag fick hem i slutet av 2017. 

2018 är igång

Att be om ursäkt för dålig uppdatering och skriva några ord om att jag ska bättra mig brukar inleda inläggen här. Men, vi lämnar det för jag kan inte lova att det kommer bli bättre - men rätt som det är kanske det dyker upp ett inlägg här :-)
 
Vägen leder oss framåt just nu. Grålle är igång i träning igen och Sune joggas igång. 2017 var ett ganska tufft år, Grålles säsong började fantastiskt bra - men gick över lika snabbt. Året kantades istället med rehab och behandlingar. Sune gick lite upp och ner, men utvecklades fantastiskt under året. Det var skönt att lämna ett kostsamt 2017 bakom sig och fokusera på 2018. 
 
Den här tiden förra året var hästarna igång och hoppade seriehoppningarna, det gör de inte i år. Vår tävlingssäsong kommer inte dra igång lika tidigt som föregående år, utan nu ligger fokus på uppbyggnad och att få starka och hållbara hästar inför framtiden. Tävlingar kommer så småning om, men det är ingen idé att stressa dit. Bättre att fokusera på grundarbetet, hästarna kan hoppa men behöver rätt förutsättningar för att göra det på bästa sätt. 
 
I övrigt grubblar jag en del just nu, över min såkallade karriär. Har lite vägval att ta ställning till och bestämma mig vad jag egentligen vill göra framöver. Berättar mer längre fram när jag har alla kort på borden! 
 
Äntligen är han igång igen!
 
Ikväll väntar det träning hos Helena. Grålle gör sin första gruppträning på nästan 9 (!) månader. Hoppas han kan hålla sig i skinnet!
Visa fler inlägg