1.15 på Hamre

Idag var Sune bättre än igår, även om vi fick två nedslag. Banan var ganska maxad, så pass att vissa hinder faktiskt låg på 120. Han var mer avslappnad idag, vilket även gör att han går mer framåt och då även blir starkare. Fick honom lite för mycket i handen, och när han skjuter ifrån som han då gör så hoppar han mer framåt än uppåt. Men utöver det så kändes han bra. Han tvekade lite till B i kombinationen men då var jag snabbt där och ramade in. 
Han hade en helt annan vilja och självförtroende idag, han mer letade hinder. Jag hade ett bra stöd i skänkeln hela banan och det gör att han inte tittar på allt utan mer fokuserar på hoppningen. Väldigt nöjd med att jag hade skänkeln på plats även när han hänger i handen, fortsätta jobba på lydnaden och kanske testa ett nytt bett. 
 
 
Nu i veckan blir det lite uteritter för Sune, sen får han troligtvis träna på torsdag. Funderar på att göra en tävling till innan vi kör ett vinterbreak, men ska fundera på det lite till innan jag anmäler. Grålle fortsätter som vanligt, ökar successivt :-)

Träning, avramling och tävling

På träningen i tisdags fick jag mig en flygtur som hette duga. Missförstånd mellan mig och Sune på en oxer, som slutade med att jag dunsade i backen och slog i höft och arm. Efter en kort stund var jag på hästryggen igen, men ganska mörbultad. Men det gick bra, och vi kunde slutföra träningen på ett bra sätt. Träningen gick förutom det bra, vi kämpar på med att ha högersidan på plats och hoppa rakt över hinderna. 
 
Idag startade vi en 1.10m i Hamre. Fick ett stopp på 4an, men i övrigt var han felfri på banan. Han var väldigt spänd, jag försökte rida en avspänd runda trots det och ge oss bra förutsättningar. Till 4an tappar jag både högersidan och benen och då tittar han. Var noggrannare andra gången och då var det inga problem. Jag är nöjd med rundan. Trots att han var så spänd så river han inget hinder, och han ställer upp även om han kommer nära/stort. Vi har gjort framsteg, även om jag idag kanske var lite osäker och faktiskt väldigt glad att jag kom runt. Kanske satt ett spöke i huvudet från avramlingen på träningen... Imorgon testar vi oss på en 1.15 och ser hur det går :-)
 
Grålle har fått börja galoppera och är väldigt glad över det. Han känns bättre och bättre, var faktiskt avspänd och fin igår när jag red. Bar sig själv och arbetade fint med bakbenen :-)
Visa fler inlägg