Bra tävlingshelg!

Jag är nöjd med tävingshelgen. Överlag bra rundor, med en liten miss i gårdagens 120 men det hamnar på ryttarkontot. 
 
LÖRDAG
 
110 A0+A0:
En väldigt lugn och stadig runda, svängde lite i omhoppningen och det räckte till en 3e plats! Riktigt kul att kunna rida lite mer mot klockan på honom. Han tar det väldigt bra och är helt med på noterna. 
 
 
120 A0:
När jag läste banskissen fick jag lite ont i magen, min första 120 i år och det var både trekombination och trippelbarr med... Grålle kändes lite trött i klassen, jag tyckte jag kom lite nära och fick dåliga språng på oxrarna. Hade en lite dålig känsla inför trippeln och då blev det lite pannkaka. Men helt mitt fel, måste få koll på mina hjärnspöken. Men 4 fel är inte fyskam, han hoppade trekombinationen utan problem!
 
 
SÖNDAG
120 A0+A0:
Grålle kändes mer på hugget, jag red mer beslutsamt och vips - så var vi felfria MEN med ett ynka tidsfel... Maxtiden var 64, jag hade 64:20, så det var verkligen på håret. Men jag är supernöjd med ritten, fick en väldigt härlig känsla och det kändes så lätt. 
 
 
Jag satt och kikade tillbaka på hur längesedan det är han låg på 120 klasser. 2012 låg han på relativt jämna resultat i 120, 2013 gick han 120 men med mycket varierande resultat. Förra våren gjorde han en 120-start. Det är alltså över 1 år sedan vi tävlade 120, men efter helgen känns det verkligen som om vi är på den nivån igen. Inte illa för en häst som var påväg att bli utdömd för 3 år sedan och som lever med en kronisk nackskada. Min ögonsten!

Lördag med hoppning

Veckan har gått fort, mycket att tänka och stå i på jobbet gör att dagarna går fort. Kvällarna spenderas i stallet, hästar trimmas och utvecklingen går framåt. Idag hoppade Grålle lite större hinder, kändes riktigt fin! När hinderna kommer uppåt 120 börjar han anstränga sig och sprången blir då bättre. 
 
 
Imorgon är det Sunes tur att trimmas på ridbanan. Fokus är att få honom att jobba mer med bakbenen och få ett ärligt stöd i handen. Grålle ska få galoppera längst med ån. 
 
Nästa helg tävlar Grålle, 110 o 120 på lördagen och sedan 120 på söndagen. Veckan efter det ska jag på jobbuppdrag i Uppsala och den 18-19 juni är det dags för Sande-träning igen. Mycket att se fram emot den närmsta tiden!

Motivationen är på topp!

Det känns som om det är höst igen, usch och fy. Jag tycker verkligen det var skönt med sol och värme, nu går jag runt i stallet i mössa och vinterjacka.. 
 
Det mesta snurrar på som vanligt, jobb, stall, hund osv. I torsdags hade vi lite partaj på jobbet, det var en väldigt rolig kväll/natt med lekar, middag, spex och härligt umgänge med mina roliga kollegor. Det är verkligen ett härligt gäng man jobbar med varje dag.
 
I söndags tränade jag Sune för Anita Sande. Det var första gången jag tränade för henne men fick massor med hjälp. Hennes feedback var verkligen värdefull och jag fick många verktyg hur jag ska få Sune att jobba mer med bakbenen och bli mer ärlig fram till handen. Ska bli kul att se hur utvecklingen går nu. Anita bor normalt sett i Dubai, men flyger till Sverige någon gång i månaden för att hålla träningar. Tanken är att jag ska fortsätta träna för henne nu under de gånger hon kommer till Sverige! Eftersom Sune är den som jag haft mest strul med, så är det fokus på att få hjälp med honom. 
 
Grålle går lika fint som vanligt, han hade en lugnare vecka nu som var, men nu är fokus på att komma i form till tävlingen 28-29/5. Då blir det årsdebut i 120!
 
Imorgon blir det att jobba, sen vidare till stallet för att mocka och rida en häst. Sedan vidare till Västerås för att lämna släpet för lite underhåll hos leverantören och sedan väntar Vårruset. Jag springer tillsammans med mina kollegor och det är 5km som ska klaras av. Jag hoppas på lite varmare och soligare väder!
 
Två bilder som Rebecca tog för någon vecka sedan! Fin Sune!
När man har sjöutsikt från hästryggen, haha
 
Visa fler inlägg