Tävlingsåret 2010

Har tagit en liten paus från allt stallbygge-tänkande för en stund och sitter just nu o reflekterar över tävlingssäsongen 2010. Tittar tillbaka på resultat och ställer mig frågan - Är jag nöjd med detta resultat?
Men det svåra är att jag aldrig är nöjd med någonting. Det kan a l l t i d bli bättre! Men nu har jag bestämt mig för att hitta minst 2 tävlingstillfällen som jag är nöjd med!

Camir S
Generellt:
Fick honom i slutet av april och då hade han startat en tävling (0,90 1,00m). Idag har han gått 1,20m felfritt. Han har gjort enorma framsteg under en så pass kort tid! Så jag kan inte annat än att vara supernöjd med honom!
Tävlingstillfälle 1: Debuten i 1,10m på Enköpings Fältrittklubb den 11/6. Den ritten glömmer jag sent! Det var inte så många starter i avd B och jag startade sist. Banan var maxad och väldigt teknisk. Inget ekipage i avd. A hade gått felfritt och inte heller i avd B innan mig. Jag går in och lägger upp ett bra tempo och rider runt FELFRITT ! Vi gjorde en klockren runda, alla språng perfekt och klarade alla svårigheter galant!
Tävlingstillfälle 2: Debuten i 1,20 i Märsta den 12/9. En både svår och maxad bana. Insprånget i kombinationen låg på 1,25 osv. Lägger upp ett bra tempo och rider effektivt och har kontroll varje galoppsprång. Vi kom perfekt på varje hinder och allting kändes såå lätt! Vi klarade oss igenom banan FELFRITT! Tänk er, debuten i 1,20 felfritt. Vilken känsla man hade efter! Sikken superstar till häst!
Så både debuten i 1,10 och 1,20 var vi felfria. Vi har givetvis gjort fler riktigt bra ritten, men dessa var något extra!


My Delight
Generellt:
Har inte tävlat så mycket iår. Men när han gjort det har han varit väldigt jämn. Sällan mer än 4 fel i en klass!
Tävlingstillfälle 1: Märsta den 11/9 1m. Första tävlingen på ett tag för hans del. Vi går in på banan och skuttar runt plättlätt, felfritt. En runda med kontroll och perfekt avsprång på varje hinder. Han tog inte i och vi lekte runt och hade kul!
Tävlingstillfälle 2: Debuten i 1,10 i Strängnäs den 3/10. Det var kaos (minst sagt) på framhoppningen. Men Han var taggad och med på noterna. En ganska knepig bana, men ändå rolig att rida. Vi fick ett pet på en oxer ur sväng. Siktade in mig för mycket på att få en bra väg till kombinationen efter och då blev galoppen i svängen lite matt. Men resten av banan var klockren. I klassen var det endast 1 0:felare så vi blev placerad på våra 4 fel. Helt OK debut :)Lagmanshagas Batman (tävlat i utbildningssyfte)
Generellt:
Har bara ridit denna häst just på tävlingsbanan. Ibland kunde det gå 3 månader mellan utan att jag red honom, så vårt år har varit bra om man ser till det!
Tävlingstillfälle 1: en LC på EFRK den 12/6. Han tyckte det var kul och hade bra motor i sig själv. Var felfri i grunden och svängde lagom mycket med vad han är kapabel till. Han var med på noterna hela tiden och vi fick till flera bra svängar. En väldigt prydlig ritt, som sedan räckte till en 6e placering!
Tävlingstillfälle 2: Hans debut i LB. Han hade inte hoppat så mycket på den höjden innan, men jag la upp en bra galopp från början och var felfri i grunden. Gick som tåget ;) I omhoppningen tog jag inga värstingsvängar, han blev lite trött mot slutet (15 språng, 14 hinder) och rev sista hindret. Med det resultatet hamnade vi precis utanför placering, hade vi inte rivit hade det blivit en "pallplats". Men riktigt nöjd med hans prestation :)


Jag är nöjd överlag med tävlingåret 2010! Hade som ett mål att tävla 1,20 felfritt - och det klarade vi :)
Nästa år blir det högre mål, och fler tävlingar! Har förhoppningsvis ytterligare en häst att ta med mig ut tävlingsbanorna då! :)

>> "Jag kan inte vara bäst, men jag vill gärna vara bättre" <<

My Delight

MY DELIGHT
2005
Carte d’Or – Anthonys Dream xx
Vallack. Brun. 170 cm.
Äg. Linn & Mats Leneklint


En jättetrevlig häst med ett hjärta av guld. Har varit i min (och pappas) ägo sen hösten 2008. Han är en otroligt trevlig häst med ett hjärta av guld. Jag har haft honom sedan han blev inriden, och hans utveckling har gått rakt upp! Han har under perioder varit jättejobbig att rida, men vi kämpade oss ur de jobbiga tiderna och nu går han bättre än någonsin. Han är med sina 170 cm i mankhöjd ganska stor för mig (jag är lite drygt 158cm), men då jag har haft honom från början känner han alla mina små hjälper. Ruh har verkligen lärt mig att rida med teknik, att rida honom på styrka finns inte på världskartan.


Vi har inte stressat med honom, han är stor och har behövt tid för att växa i sig. Han har tävlat upp tom reg 110 felfritt, men tränar högre. Planen är att han ska gå 120 i mars/april om träningen går som den ska.


Det är jättesvårt att säga hur långt han kan gå. Så det låter jag vara osagt, men det finns mycket fina kvalitéer i denna häst som visar sig mer o mer.

Camir S

CAMIR S
2005
Camaro M – Robin Z
Vallack. Gråskimmel. 162 cm
Äg. Linn Leneklint


En superhärlig häst med enorm kapacité. Köpte honom april 2010 och då hade han gjort en tävling. När jag provred honom så tog det ca 7 varv på en liten volt innan jag fick stopp på honom, men hoppa kunde han. Hans personlighet fick mig verkligen att fastna för honom, fantastisk häst med ett hjärta av guld.


Hans utveckling går spikrakt uppåt. Han visar bara finare o finare kvalitéer för varje dag som går. Han har felfria rundor upp till 120, debuterade 130 som 6-åring men då jag gjorde illa mig var jag tvungen att utgå. Nu tränar vi upp styrka för att kunna starta 130 i april. Vi skyndar långsamt helt enkelt!


Om han håller sig skadefri tror jag vi kommer komma långt. Vi kompleterar varandra fantastisk bra och vi känner varandra. Jag säger inte hur långt vi kan komma, utan det får tiden utvisa. Just nu njuter jag bara av varje stund med denna fantastiska häst!!

 

Visa fler inlägg