Dagen

Det blir en snabb sammanfattning av dagen då jag ska sova nu för att orka upp imorgon.

Spenderade tiden mellan 6-11 med hästarna. Grålle fick hoppa lite småhinder, han var mer i luften än på backen kändes det som. Men däremellan går han otroligt bra. Han har dock en massa energi som han måste bli av med... Sedan kanske vi kan fokusera 100 % på arbete och inte 75 % på bus!
Sune longerades inspänd. Riktigt fin och avslappnad!

Vid lunch åkte jag in till mamma för att sedan åka på Mickelsmässan. Köpte gummistövlar och en veckoplaneringstavla (till hästarna) så jag är nöjd! Var hemma igen vid 19 då hästarna fick komma in. De är nattade sedan en timme tillbaka och nu är det min tur.

Imorgon ska jag till skolan i Eskilstuna. Hästarna ska motioneras, alla andra sysslor ska göras och så ska jag försöka hinna in till Enköping och lämna in mina Parlanti-chaps på lagning. Fullt upp!

Skön morgon

Idag hade jag min första sovmorgon på jag vet inte hur länge. Men bara för det vaknade jag självklart innan 7 och var pigg. Tvingade dock mig själv att ligga kvar i sängen tills 07.40, då var det kört. Gjorde en god frukost innan jag gick ner till stallet. Red ut Grålle på grusvägarna, han är riktigt busig nu för tiden! Gör små bocksprång i galoppombytena och anser att galoppsprången ska vara långa.. Ska bli spännande att se hur han är imorgon när han ska få hoppa småhinder, var 1 månad sedan han sist hoppade. Blir att hålla i sig!
 
När jag sedan var klar med honom och fixade i stallet började det spöregna som alla andra dagar. Ganska skönt att ha ridit dagens enda häst och att få göra det med en gnutta sol gjorde det inte sämre.
Jag har även packat hö, fixat vattnet, lagt in torv och halm. Så nu ska jag göra klart den sista uppgiften på kvalitetsstyrningen. Sen får vi se vad den här dagen bjuder på!
 
Jag ska bli bättre på att ta lite nya bilder!

Slowfeed-nät

Visste ni att Sune får sitt hö i slowfeed-nät varje kväll? Anledningen till detta är att han ska vara sysselsatt en längre tid inpå natten. Innan började han sparka vid 04.30 på mornarna, men sedan vi började med detta är han lugn tills man väcker dem. Praktiskt att hitta något så enkelt att lösa det problemet med!
 
Så det är ett tips till er som har otåliga hästar på morgonen!
 
I tillägg till det har han såklart även halm från Tjursåker Gård att pilla med!
Visa fler inlägg