Lördagen i Sala

Äntligen kommer en rapport från lördagens starter i Sala. Till att börja med så fick Sune stanna hemma. Han var fortfarande öm i ryggen och jag tyckte inte att det kändes rättvist att han skulle följa med. Så det blev bara Grålle som fick åka.
I första klassen vet jag inte riktigt vad vi gjorde. Jag red inge bra och han var bara stark. Så då gick det inge vidare! I andra klassen hoppade han super! En ryttartabbe på första hindret (när ska jag lära mig?), men resten felfritt!! Inga som helst tendenser till bråk vid utgången, och det känns som en seger bara det! I 110 klassen tyckte han det var jättekul, och jag försökte hålla honom lite mer fram till bettet. Han blir lite stark och vi kommer lite nära, men det får vi jobba lite mer med på marken.
 
 
 
Idag har jag varit hos kiropraktorn för andra gången inom loppet av 1,5 vecka. Jag har haft väldigt mycket låsningar i kroppen, och till sist blev det för mycket. Så idag blir det ingen ridning, de rekommenderar inte att man ska rida efter att man knäckt för mycket. Men röra på sig får man, så Grålle ska tömköras ut en sväng ikväll. Idag har jag inte varit på kontoret, men imorgon ska jag dit igen. I helgen jobbar jag på Rusta, och fredagen ägnas åt studierna.
 
Har lite nytt att skriva om också, men det kommer så fort jag har lite mer tid. Nu ska jag äta och sedan ut i stallet.
 
Vi hörs // Linn

Gårdagens hoppning


Grålle var riktigt fin igår. Det kändes oerhört enkelt, mest styra runt lite trots att hinderna låg på 110. Bästa passet på flera år. Grålle behövde inte anstränga sig speciellt mycket, utan tyckte bara det var oerhört kul! Härlig inställning!!

 
Sune kändes inte helt hundra redan från början. Tyckte han stretade emot och inte riktigt ville ställa igenom. Det märktes sedan oerhört tydligt i hoppningen, han ville inte alls. Han gick inte att styra, stod på bakbenen, gjorde kaprioller etc. Avbröt träningen, gick igenom honom och hittade en öm och hård punkt på ryggen. Troligtvis en sträckning (han är ju inte den lugnaste hästen i hagen...). Så lasrade igår och idag, samt masserade. Ska känna på honom imorgon, känns han det minsta konstig så får han stanna hemma på lördag. Tänker inte riskera något, det är bara dumt. Men filmen är på ett avspänt språng vi fick till.
 
Nu ska jag snart sova, behöver sömn för att vara pigg och alert imorgon. Mycket står på schemat!

Träning 140813

Riktigt nöjd med hur hästarna hoppade i onsdags! Här kommer filmerna som jag utlovat!
 
 
Camir S

Cyanid
Detaljen att kunna styra på hack jobbar vi fortfarande på, men det är trotsallt endast andra gången vi hoppade på det!
 
Vad tycker ni? Utvecklingen går framåt?
Visa fler inlägg