Duktiga hästar

Hästarna sköter sig väldigt bra trots att de fick vara inne hela gårdagen samt halva dagen idag. Grålle ska vara på torrt underlag nu med tanke på sin hov, och eftersom alla hagar ser ut som de gör valde vi igår att låta dem vara inne. Sedan var det skitväder så de hade ingenting emot att vara inne. Idag däremot har det varit lite kallare, så pappa fixade en liten hage precis utanför stallet där det finns ordentligt packat grus. Så där går nu Grålle. De kom ut efter att Ruh & Birdie blivit ridna och efter att Grålle fått en liten promenad.

Grålle är dock en mästare på att ta av sig sitt jodupax-omslag han har på bakhoven. Har fått lägga om det 2 ggr idag... Men jag hoppas det funkar så han blir frisk någongång!!

Nu ska jag snart gå ut o ge dem eftermiddags-hö, och sedan ska de få komma in vid 17.30. Sedan kl. 18 är det världscuphoppning på SVT2! :)

Hovböld på Grålle..

Idag på em var Kristian här och kollade på Grålle. Han konstaterade att det var en hovböld. Grålle hade ju en för ca 2 veckor sedan, som nu kommit tillbaka då allting inte kom ut förra gången. Det slogs istället på en ny sko, och då kunde inte varet komma ut. Så nu har det istället börjat gå uppåt mot kronranden... Kristian drog av skon, klämde o kände och nu har Grålle foten inslagen i jodupax-bandage som han ska ha på sig i 3 dagar. Nu är det bara att vänta på att bölden hittar ut av sig själv. Nu finns det ingenting som hindrar den. Kristian ska komma tillbaka om några dagar o se hur det ser ut.

På kvällskvisten var jag iväg till Tina med Ruh på träningen. Det gick väldigt bra för att inte ha hoppat på lite drygt 1 månad. När vi red fram var han klockren, gick i en bra form o hade koll på sig själv. Sedan gjorde vi lite lydnad vilket han även det gjorde super! Till sist hoppade vi en mindre bana, han blev lite stark någon enstaka gång men hade ändå koll på sig själv! Framsteg! Nu ska jag även testa att rida på ett annat bett, nu har han blivit så mycket bättre i munnen och i formen, så nu ska vi se om det går lika bra på ett annat! Så roligt med honom, vilka framsteg han gjort under året!! Nu ser jag framemot en ny tävlingssäsong där han ska få ut o visa lite mer vad han går för!

Pilatesboll

Jag fick mig en väldigt bra julklapp i år, som jag kommer använda flitigt och det är nämligen en pilatesboll. Jag hade en sådan för ett antal år sedan, men jag använde den knappt och det slutade med att den hamnade ute i trädgården. Men denna kommer jag använda desto mer, då detta kommer göra mycket för min ridning. Jag är nämligen lite sne i min sist, vilket mest beror på att jag är svagare i höger sidan än vad jag är i vänster. Det har blivit bättre sedan jag började tänka på det, men det är en del kvar att jobba på.

Det var Tina som märkte detta på mig, för i sprången håller jag mitt huvud snett. Jag har, precis som hästarna, ett svagare varv. Så nu jobbar jag mycket på att få en jämnare styrka i min kropp. Jag tränar mycket mage och bål, och nu ska jag även sitta på pilatesbollen så mycket som möjligt. Det är ett jättebra sätt att se om man är sne, är man det så ramlar man av den. Se enkelt är det!

Så nu i fortsättningen när jag ska sitta vid datorn, plugga, titta på tv, läsa bok osv så kommer jag sitta på den istället för på en stol :)

Här ser ni hur sne jag var i somras! Det har dock blivit bättre!

Armbågen som visar min svaga sida...

Fina Grålle!!

Visst är han vacker?!
Visa fler inlägg