Fina rundor och dags för flygtur

I lördagds startade Sune en 105 på Sundbyholm. Han var väldigt fin på framhoppningen, oerhört avspänd och lugn. Helt klart den bästa framhoppningen han gjort hittills på tävling. Inne på banan blir han mer spänd, men jag försökte rida som jag gör på träning. Det gick bra tills sista hindret, kombinationen, där jag kommer alldeles för snett in och han blir då tittig. Andra gången jag kommer på hoppar han även om han är spänd. Men jag är ändå nöjd, han gör det bra. Tanken var att han skulle starta 115 också, men han trampade av sig en sko inne på banan och blev ömfotad så vi nöjde oss och åkte hem istället.  

Grålle sköter sig jättebra med att stå på box. Inga som helst problem vilket är jätteskönt. Jag hoppas det torkar upp snart så han får komma ut. Planen är att han ska få gå på ridbanan när den torkat upp. Igår var Anna-Lena ute och la om gipset, såret ser superfint ut och läker jättebra. Gips och box en vecka till sen borde det vara så pass bra att han får komma ut igen.


I tisdags var Sune och tränade hos Helena. Han var fantastiskt fin. Redan under framridningen var han avspänd och hade en helt annan galopp än vanligt, som Helena sa; sådär bra hade han aldrig galopperat tidigare! I hoppningen var han fortsatt avspänd och det kändes bara väldigt lätt. Han lekte genom trekombinationen och var bara väldigt rolig att rida. Igår galopperade vi längst ån och även då var han sådär avspänd och fin.

Filmerna från Sundbyholm och träningen kommer, haft lite strul med importen av filmerna men tänkte trixa med det under flygresan idag. För nu är det inte långt kvar, om 50 minuter rullar jag mot bussen för vidare tur till Arlanda. Vid 8 lyfter planet mot ISLAND! Ska bli häftigt att få uppleva detta!

Nu ska jag packa det sista och göra mig i ordning, på återseende!

Träningen i tisdags

Här är filmen från träningen i tisdags. Sune kändes fin och hoppade väl. 
 
Idag har Sune vila, det spöregnar ute så Grålle får hålla sig helt inne idag så inte gipset förstörs. Han sköter sig bra än så länge, är lite upprörd på mornarna när de andra hästarna går ut, men så fort jag släcker lyset så blir han tyst och börjar äta maten istället. Skönt att det fungerar bra än så länge :-)

Måndag

Ni kan vara lugna, jag har inte slutat blogga men jag behövde en liten paus. Så kan det vara ibland. Fullt upp med jobbet, plugget och hästarna. Min träning får stå tillbaka, måste priotera orken till det andra just nu helt enkelt. 
 
Sune är den enda som rids just nu. Grålle fick ett balltramp för två veckor sedan, som inte velat läka och måste "opereras". Operera kanske är fel ord, men det måste skäras bort hud för att det ska kunna läka ihop. Anna-Lena (min granne som passande nog är hästveterinär) var ute i fredags och la ett ordentligt bandage, och imorgon kommer hon för att göra ingreppet. Håller tummarna för att allt går bra och att det får läka fint. 
 
Sune ska iväg och träna imorgon. Vi gör sista utomhustävlingen på lördag på Sundbyholm. Han går då 105 och 115 avd. B. Hoppas kunna få till bra ridning så vi avslutar utomhussäsongen på ett bra sätt :-)
 
 
I nästa vecka åker jag till Island med jobbet. Som vanligt vemodigt att lämna allt här hemma men ska bli kul att få uppleva det. Har dessutom ytterligare en upplevelse-resa att se fram emot för i februari nästa år bär det av till SVALBARD! Har alltid velat åka dit och äntligen ska det bli av, ska bli såå häftigt!!
 
Nu är det inte långt kvar tills man får sova. Upp som vanligt vid kl. 5 för att jobba någon timme innan det blir stallet för att släppa ut hästarna och ta emot veterinären. Håll tummarna för oss imorgon!
Visa fler inlägg