Full fart!

Idag har jag hållit igång sedan kl. 05,30 så nu börjar kroppen bli lite trött. Jag hade stallet imorse, så jag fodrade, mockade o släppte ut. Sedan blev det en snabb frukost innan jag gick ut för att rida Ruh innan skolan. Red på åkern och det blev mycket övergångar, tempoväxlingar osv. Ruh var riktigt duktig!
Sedan blev det en dusch, för att sedan åka in till skolan.

När jag sedan kom hem red jag Grålle. Blev liknande arbete som med Ruh. Även han var duktig! Han högg tag i bettet några gånger, men det är mest att ignorera o rida vidare!

Inte nog med att detta så skulle vi fixa bland fodret o bära in 60 balar hö + 10 balar halm. Till det hade jag dock mamma o pappa till hjälp, så det gick väldigt smidigt! Så nu har vi mat så det räcker åtminstone en dryg månad framåt :)


Pappa fixade även upp en hylla till radion!


Spolspiltan får agera förvaringsutrymme tillsvidare eftersom...


... den 4e boxen är full med hö o halm!


Fick även upp en hängare till sadelgjordarna


Självklart samma stil som alla hängare


Som jag berättat tidigare så har vi även en stor lada, så en del kanske undrar varför vi inte har hö/halmen där!? Svaret på den frågan är att köpet av marken (inkl. ladan) inte är helt klart än. Det är fortfarande inne hos lantmäteriet, men de kommer i slutet av mars o sätter ut markeringarna.
Men sedan när köpet är klart, och ladan är vår så kommer vi köpa en bal-vagn full med hö. Vi kommer då har grovförvaringen där, och sedan en del balar i stallet. Då kommer vi även flytta tillbaka så vi har allt foder i den 4e boxen.

I sommar kommer vi även bygga ett separat förråd några meter från stallet. Men först måste vi vänta på att all snö försvinner...

Sportlovet - SLUT :(

Idag har det varit en lugn o skön dag här hemma, hästarna har mesta dels stått o sovit i hagarna. Jag passade på att fixa allting så jag kunde titta på världscuphoppningen från Göteborg. OJ, så spännande det va!! Till slut vann en svensk, nämligen Angelica Augustsson som debuterade i världscupen! Inte illa att vinna debuten!

Hästarna är lika fina o duktiga som vanligt, och nu laddar vi inför en ny vecka. Träning den här veckan bli på onsdag med Ruh. Får förhoppningsvis en träningstid till i helgen också, roligt!!

Nu är mitt lov slut, så imorgon blir det till att rida en häst innan skolan, och sedan en när jag kommer hem :)

Sent inlägg

Nu kommer ett kort inlägg om dagen, eller vad som hände efter lunch närmare bestämt. Åkte som sagt till ridhuset med Grålle och hoppade lite grann. Han var ganska spänd, då det ramlade snö från taket o det lät en del. Men när han väl slappnade av var han superfin! Hoppade en liten bana med svängar o så, blev inte högt utan jag ville mest se till att snabbt få kontroll efter hinderna. Gick riktigt bra!

När vi kom hem fick de eftermiddagsmat, och jag fixade alla saker. Plockade sedan in dem vid kl. 19 och då fick de varsin ryktning. Nu är de nattade sedan 50 minuter tillbaka.

Imorgon bitti har jag hästarna, så det blir väl till att tänka på refrängen så småning om ;)


Bild från video! (från träningen i tisdags)
Visa fler inlägg