Mitt i arbetsveckan

I måndags var det slut på semestern och tillbaka till vardagen. Semestern var lagom lång, även om jag gärna haft någon mer vecka. Men jag hann med att måla både inne och ute på stallet, fixa i trädgården hemma, göra om lite inne, umgås med vännerna och vila. Om några veckor drar dessutom skolan igång igen, då är det verkligen tillbaka till vardagen.. Dock kommer jag enbart att studera på halvfart under hösten, i och med mitt examensarbete, så det blir skönt.
 
Igår trimmade jag Sune hemma över lite hinder. Hade bland annat en oxer ur snäv sväng och lite relaterade linjer. Han hoppade jättebra, var pigg och sög tag i hinderna. En riktigt härlig känsla! Språngkurvan blir bättre och bättre, han slappnar av mycket mer idag än vad han gjort tidigare. 
 
Sune är nog förresten en av de roligaste hästarna jag haft. Han är oerhört balanserad, lättlärd och vill alltid vara till lags. Han har egen motor och från det att du sitter upp så är han redo att arbeta. Grålle vill också vara till lags, men han har en lite längre startsträcka och har han för mycket energi går det rakt upp i huvudet. Sune blir däremot pigg och lägger sin energi på rätt saker, Grålle brukar kunna tycka allt är livsfarligt tills dess att han fått rasta av sig. Då är ingenting läskigt längre. Det är roligt att ha en utav varje, för då får man underhålla sina kunskaper mer än att man enbart haft en häst. 
 
Sune -14

Igår fick Lilleman en större hage. Han går med munkorg ute nu och han är duktig och har den kvar på. I början var det faktiskt Grålle som plockade av den. Man kunde se hur han stod och hängde över staketet och vips så hade han den i munnen... Den lilla boven! Grålle fick en tappsko i förra veckan så igår var Kristian förbi och slog på den igen. 
 
Idag ska Sune få vara ledig, bara gå i hagen och äta gräs. Grålle ska trimmas och Lilleman ska få sin promenad. 

S(H)emester

Semesterveckan går alldeles för fort och det är redan torsdag. Jag fortsätter jobba med mina sysslor på gården och hemma vid huset. Gällande stallet är båda långsidorna målade ute. Igår målade jag alla boxar invändigt med linolja, så nu väntar dagar med torkning. Jag har nu en dörr och båda gavlarna kvar att måla. Sedan ska fönstrena putsat och så kanske jag även målar de vita detaljerna utvändigt på stallet. Känns skönt att jag kommit en bra bit påväg! Varvat med målningen har jag och ena grannen ordat med uppfarten mot vägen. Det har rensats ogräs, grävts upp stenar och lagt dit nya. Det blir riktigt fint!!
 
Lite bilder från min instagram (@leneklant):
I min andra hall har jag en handgjord bänk med en fårfäll. Sedan har jag gjort i ordning hästskorna som ska upp på väggen som dekoration. Bilder på Ruh, Birdie, Grålle, Sune och Lilleman.
"Nej stallet behöver inte målas" sa pappa - Joda, sa jag! Det blir en stor skillnad och vi båda är nöjda med resultatet!
Igår var jag iväg och tränade hos Micke. Grålle var superfräsch och hoppade 110-bana utan problem. Sökte hinder och var en duktig problemlösare som Micke sa! Skönt att vara tillbaka igen! Filmer kommer! Foto: Tessan
 
Idag blir det Västerås med Tessan, dels lite shopping och sedan iväg och hälsa på hennes häst Humlan. Kroppen (eller framförallt min tumme med ett infekterat sår) ska få vila från målningen idag. Imorgon kör jag på igen med gavlarna :)

Nyskodda hästar

Idag har Sune och Grålle fått nya skor och Lilleman blev verkad. Vår hovslagare Kristian, som skott mina hästar under flera års tid, tyckte Lillens hovar såg oförskämt bra ut efter att ha blivit drabbad av fång. Hade han inte vetat om det hade han inte tänkt på det, så bra såg det ut! Skönt att vi lyckades förhindra fången i så tidigt skede!
 
Sune (även kallad klanten) har fått ett sår under en bit under kotan och har svullnat upp i närområdet. Så han tar det lugnt några dagar tills dess att såret ser fint ut och svullnaden ger med sig. Vi har varit ute på promenader och igår tömkörde jag ut på grusvägarna. Såret sitter i ett område som rör sig ganska mycket, så det gäller att hålla det mjukt så det inte spricker upp. Han får stå med back on track på nätterna i hopp om att det ska hjälpa mot svullnaden. Jag hoppas såret läker snabbt så vi kan komma igång igen. Jag har som mål att kunna tävla honom den 5e september. 
 
Grålle trimmas på. Hans nästa tävling blir i Vänsta den 9 augusti. Eftersom vi inte tävlat på ett tag mjukstartar vi med 100 och 110. 
 
Lilla Sassa, mysigare kompis får man leta efter!
Visa fler inlägg