Söndag och veckoplanering

Hästarna fortsätter göra mig så oerhört glad genom att leverera lyckade pass, flera dagar i rad. Igår fick de jobba över småhinder på ridbanan. Sune var så lugn och fin, jobbade med hinderna i ett lugnt tempo med låg nacke men ändå full koll på balansen. Jag satt mest still med en låg och mjuk hand och lät honom själv tänka och arbeta mer hinderna. Så fantastiskt fin!
Grålle börjar komma igång mer i kroppen och jobbar mer själv utan att hänga sig i handen. Det blir bättre ridning och igår hade jag fullt fokus på mig själv. Jag skulle vara så still som möjligt och rida mer med benen, och det resulterade i att han var lätt i handen och jobbade med bakbenen. Det har gått 7,5 år och jag hittar fortfarande nya knappar hur jag ska rida honom, fantastiskt!
 Idag fick de gå på stubben, pigga och glada. Lite lätt arbete i alla gångarter med fokus på att få dem låga men att de samtidigt jobbar med hela kroppen och är raka. Nyttigt arbete, och dagens guldstjärna går återigen till Sune även om Grålle var väldigt fin även han. Sune har en så ofantligt hög ridbarhet och han ger en fin känsla, medan Grålle stundtals kan bli ganska tung för både hand och skänkel. Men, det blir bättre ju mer han nu kommer igång. 
 Nu sitter jag här och planerar veckan som kommer. Detta är något jag gör varje vecka. Jag skriver upp vad hästarna ska göra, och om det är något annat som händer. Då slipper jag fundera på vad hästarna ska göra utan kan fokusera direkt. Klart att man ibland planerar om, men för det mesta brukar planen hålla ganska bra. Denna vecka tränar Sune på tisdag, Grålle ska också träna en dag. Sedan är det tävling på söndag med Sune, som då startar en 110. 
Höjdaren idag är såklart Peder och Allans EM-guld! De är sååå värda guldet, och det var fantastiskt spännande att se. Bragdguldet och Jerringpriset nästa, eller hur Ridsport-Sverige?

Stubbåker

Igår fick båda hästarna gå på stubbåkern. Grålle i sällskap med Lise och Louise, medan Sune fick gå själv. Grålle var pigg men skötte sig bra. Han är inte så van att ridas ut i grupp, men alla hästarna skötte sig jättebra så det var skönt! Vi red runt på en del åkrar och det blev en bra runda med både skritt, trav och galopp. 
Sune var så fantastiskt avspänd och lugn, hade gramanen på för säkerhetsskull, men den hade jag kunnat lämna hemma. Han gick i en avspänd låg form och jobbade igenom hela kroppen, HELA PASSET! Annars brukar han kunna bli spänd under någon del av ridpasset - men inte igår. Fantastisk känsla!
 
Tänk att man efter 5,5 år tillsammans med en häst kan bli så överraskad och lyrisk över ett avspänt pass på stubbåkern? Då förstår ni kanske hur mycket vi kämpat tillsammans under åren för att komma just dit :-)
 
Bild från förra hösten. Foto: TK Equestrian Photo
 
Imorse blev det ett nytt CrossFit-pass, som bestod av olika KB-övningar och hopprep. Ett pulshöjande och bra pass! Idag vilar båda hästarna och jag ska iväg på kräftskiva, men kommer utan tvekan se EM-finalen ikväll! Vi hörs :-)

Sune på gags

Igår var det träning med Sune hos Helena. Testade att rida på gag-bett eftersom han de senaste gångerna blivit alldeles för stark på pelham-bettet. Han kändes helt OK på gagset, men var kanske ändå inte det optimala för hans del. Men det var nyttigt att testa rida på det, och han kändes fin. 
Hoppningen gick bra, även om han var lite svår att få "på plats". Lite spänd och tittig, men ändå ganska bra. Det var en nyttig övning, och han hoppade fint. Sista rundan kändes väldigt bra, och lätt. Det gäller att jag slappnar av och litar på det jag gör. Det blir sakta men säkert bättre :-)
 
Imorse kl 06.00 var jag och tränade CrossFit. Härligt att kunna göra det innan det är dags att jobba, för att sedan kunna avsätta kvällen till hästarna. Sune ska skrittas ut idag och Grålle ska trimmas lite. Han var ganska dryg i måndags, så känner att jag behöver trimma igenom lite mer idag. I nästa vecka ska jag åka med honom till Helena för att få lite hjälp på marken. Det kommer göra oss gott :-)
Visa fler inlägg