Elen

Idag var en elektriker här och drog ner en elkabel till stallet. Den ligger ovanpå snötäcket eftersom det inte går att gräva. Just nu finns det bara ett uttag där nere, när byggarna kommer blir det att sätta dit någon sorts sats med uttag. När stallet sen är klart, kommer det finnas en elcentral i sadelkammaren.

För er som är intresserade så kommer vi ha en lampknapp i varje ände av stallet. Vi kommer ha uttag i sadelkammaren, samt bredvid lampknappen i änden upp mot gården. Det kommer vara utebelysning vid dörrarna i båda ändarna, så man ser när man ska ta ut hästarna på morgonen ;)

Nu blir det väntan igen, tills nästa vecka när de ska gjuta! Spännande!


En bild på Ruh som 4åring.
Idag började jag förövrigt att sätta igång honom igen. Han skötte sig exemplariskt, och var jättefin när jag red.
Grålle får vila tills mitten av januari.

GOD JUL

Vill bara önska er alla en GOD JUL!

Har precis tittat på Kalle Anka, nu blir det julklappsöppning! Hoppas ni alla får en trevlig eftermiddag/kväll :)

En julbild från förra året med Ruh

Nytt om plattan

Nu har vi beslutat oss hur vi ska göra med plattan. Det ska bli kallt nu framöver, och då snickarna kommer den 10 januari så måste plattan vara klar innan dess.
Att sätta upp ett tält över allting är ganska bökigt, så nu har vi beslutat oss för att lägga värmeslingor i plattan. Tack vare dem kan man gjuta när som helst, så de kommer och fixar det snabbt efter nyår.

Det bästa med dessa slingor är att man kommer kunna ha dem på i sektioner. Man kanske vill ha på i hela stallet när det är som kallast, och om det är minus kanske man bara vill ha i sadelkammaren osv. Jag tycker att det ska bli väldigt bra med sånna! Jag hade ingen aning att man kunde lägga i sånt, väldigt smart måste jag säga!

Nu blir det inget jobb med plattan under jul- och nyårshelgen. Jag ska dock skruva upp alla isolatorer samt börja med tråden. Har kanske även en annan rolig sak på gång. Men det är lite hemligt tillsvidare!

// Linn

Visa fler inlägg