Måndag efter jobbhelg

Regnet öser ner. Det blåser storm. Det är så grått ute att man måste ha lamporna igång redan vid lunch. Idag är en sån dag då det är lite extra skönt att studera på distans och faktiskt inte behöva åka någonstans. Istället kan jag sitta i mina myskläder vid köksbordet med en kopp te och skriva på C-rapporten som ska vara inne på torsdag. Rapporten handlar om att granska och analysera en hemsida utifrån vad kurslitteraturen säger om hur man designar interaktiva system. Riktigt intressant! 
 
Jag har jobbat i helgen, vi har haft fullt upp med mycket kunder och bra försäljning, riktigt kul! Ser faktiskt fram emot att jobba även nästa helg, då är det vår bästa försäljningshelg på hela året! Vi är jättemånga som jobbar så det ska bli hur kul som helst!
Dessutom har vi fått nytt system på jobbet, så då är det lite extra kul för en sån "nörd" som mig att jobba och se hur de utvecklat gränssnittet osv. Dessutom fick jag lite ideér till vad min kandidatuppsats skulle kunna handla om. Börjat klura på det redan nu, skriver den troligtvis redan nästa höst så inte SÅ långt kvar! 
 
Igår var jag på språng från det att jag gick upp tills att jag gick och la mig. Hade kanske 45 min vila totalt under dagen. Men det är inget som hindrar mig. Det blev middag i sadelkammaren och sedan red jag båda hästarna. Sista hästen var klar vid 21.05. Inte varje söndagskväll man sitter på hästryggen så sent, men vad gör man inte för sina grabbar. De båda skötte sig riktigt bra. Idag har Sune få lite akupunktur igen, även Grålle fick lite i förebyggande syfte. 
 
Från och med idag bor jag inte själv längre. Utan jag har fått sällskap av Sessan, en 2årig katttjej som kommer från Djurhemmet Hitta Katten. Hon är oerhört mysig, redan efter några minuter hade hon acklimatiserats sig och ligger nu och sover bredvid mig i soffan. Ska bli så mysigt att ha en katt igen! Har haft det praktiskt taget hela mitt liv, så kändes lite konstigt att inte ha någon. Men det löste vi :-)

Det tog inte lång tid innan hon hittade fårfällen i sängen
Bild från när hon bodde på katthemmet!

Vad har hänt sedan sist?

Bloggen har tyvärr glömts bort ett tag nu. Det blir lätt så när man har begränsat med surf och måste lägga det på det absolut viktigaste i ens vardag, som t.ex. skolan. Nu får jag låna ett 4G-modem några dagar, det blev en liten räddare i nöden. 
 
Jag börjar komma i ordning ordentligt här hemma nu. Jag trivs som fisken i vattnet, huset är verkligen hur mysigt som helst och trägolven ger en härlig touch till det hela. Den senaste veckan har en hel del saker inhandlats till hemmet. Det blev en större byrå att ha framför sängen, sedan fick jag även med mig två fårfällar hem från marknaden jag var på i lördags. Den ena var är stor och grå, med riktigt krulliga lockar, ett typiskt gotlandsfår! Den kommer få vara i soffan. Sedan blev det även ett litet mindre, med lite brun ton i det, som ska ligga på hallbänken. Har sedan tidigare ett gråspräckligt i sängen, tycker verkligen om fårfällar! Eftersom jag vill att de ska vara äkta och svenska, så blir det väldigt dyrt.. Men det känns samtidigt som väl investerade pengar.
 
Sune var på Ultuna för 2 veckor sedan för att utreda överbenet hos chefsveterinär Flemming. Har inte kunnat rida Sune på 2 månader eftersom överbenet varit aktivt och han haft jätteont. Nu tog vi röntgenplåtar för att se så det inte var någon fraktur som orsakade det. Det var det inte! Han är inte öm längre, men överbenet är inte helt utläkt. Fick med en salva hem, och ordination om att försiktigt börja sätta igång honom. Nu har han skrittat i 2 veckor och överbenet ser fint ut! Imorgon får alla hästarna nya skor så till slutet på veckan ska vi börja trava om allting ser fortsatt bra ut. 
 
Grålle är i en väldigt bra form. Leker över 130-hinder på träning och tyckte det var jättekul att tävla i Eskilstuna förra helgen. Tävlingssäsongen är över, men nu väntar en vinter med massa styrketräning för att vara i form till 2015. Tror både jag och Grålle ser fram emot den säsongen!
 
Skolan rullar på. Vi skrev tentamen i databasdesign för 2 veckor sedan, så väntar på att få tillbaka den. Nu har två nya kurser börjat, Interaktionsdesign och Objektorienterad Modellering. Båda kurserna hör till mitt huvudämne, som är informatik. Blir spännande att se vad de innehåller. Har börjat läsa om interaktionsdesign och det handlar om hur man formar produkter, tjänster och miljöer med särskilt fokus på dess brukskvaliteér (hur de ska användas). Känns som ett ämne som passar mig!
 
Nu ska jag fortsätta läsa, återkommer med lite bilder från mitt hem så småning om :)
 
Duktiga Grålle i Eskilstuna <3
 
 

Grålle felfri *2

Förra helgen tävlade jag med Grålle i Eskilstuna. Han gick 100 och 110, gjorde det väldigt lätt och var felfri i båda klasserna! En perfekt avslutning på denna säsong! Tänk en sån krigare han är! <3
 
Ett längre inlägg om vad som föresåg i vardagen kommer, jag är lite begränsad just nu då mitt 4G inte kommit än och att dela via telefonen tar både mycket på surfen och går oerhört långsamt. Men nu har jag fått låna min fars 4G under helgen, så då ska jag passa på att uppdatera er också :)
 
På återhörande!
Visa fler inlägg