Bättre sent än aldrig...

Kom precis på att jag inte berättat om träningen i onsdags! Det va Ruh som fick följa med då, och det gick bra på slutet. Det hela började med att jag fick byta bett till ett gagbett. Han blir så himla stark och kör upp huvudet och blir okontaktbar.. Har testat rida på pelham, men han funkade inte 100 % på det.

Det gick faktiskt väldigt bra med gagbettet! I början när hinderna var små, höll han på och fjantade sig och hoppade inte ordentliga språng.. Vi jobbade lite med en serie, som han gjorde bra. Sedan fick de andra i gruppen hoppa en liten bana, men jag fick istället jobba med bom - räcke - bom. Tina höjde upp det till 120, och då kunde han plötsligt börja hoppa ordentligt. Han anstänger sig verkligen ingenting på småhinder, men när de blir lite höjd börjar han tänka och hoppa ordenligt. Avslutade med några riktigt fina språng, han visar att det finns i honom. Synd bara att det är så svårt att få fram.


De nya hinderna!!

Nu har vi äntligen haft tid med att fixa hinderna! Vi skulle gjort det för någon vecka sedan, men det har varit mycket träningar, tävlingar osv. Men nu är de i alla fall fixade, så imorgon kör vi ner dem till paddocken!

Jag tycker hinderna blev riktigt snygga, mamma fick välja färger och det blev som sagt skitsnyggt! Vi lyxade till det, så istället för vanliga (tråkiga) vita stöd, så köpte vi men även färg på stöden!


Man fick värma plasten i varmvatten så det skulle gå lättare


Ett stöd klart!


Två lila, två rosa och två blåa!


Färgtillägg!


Bommarna UTAN färgtillägg


Bommarna MED färgtillägg, snyggt va!?


Snygga hinder!


Tumme upp !!


På sikt ska vi även köpa lite saker som man ställer under hinderna, t.ex. regnbågar osv. Sedan blir det självklart en vattenmatta, och kanske ett plank på sikt? Just nu har vi en oxer (vita stöd, röd/gula bommar), räcke med grind (lila/vit), två vanliga räcken (blå/röd samt rosa/silver). Utöver det så har vi 4 bommar som vi kommer använda som markbommar, och 8 sockerbitar. Perfekt start!

Söndag 29.5.2011

Idag har jag bara ridit Birdie, då vi varit borta under dagen. Red henne uppe på gräsbanan, blev lite konditonsträning. Hon kändes fin, väldigt lugn trots att hon fick galoppera mycket framåt. Tränade lite galoppombyten, vilket börjar sitta bättre nu! Förut ville hon bara kasta sig iväg o byta. Numera byter hon balanserat utan att galoppera iväg efter.

Annars idag har vi gjort klart de nya hagarna där det finns mer gräs. Sedan har vi även fixat hinderna, kommer ett separat inlägg om det!


Igelkotten!


Hagar med mer gräs, men här får de bara gå några timmar per dag tills de vant sig med att äta grönt!

Visa fler inlägg