Bilder från i tisdags!

Bästa Theresé Karlsson som fotat :-D
Är bortskämd med en bästa vän som både ställer upp som hästskötare och fotograf!
Häst med humör
Från skritt till galopp, alltid lika glad Grålle
Vi jobbade med att få upp huvudet och mer aktiva bekben
Fokus på nästa hinder!
Skutt!
Mycket beröm till hästarna är viktigt!
 
Anita förklarar hur jag ska tänka på Grålle, som är annorlunda mot Sune. Lätt sits, mjuk och jämn hand, hög form och kvick för skänkeln. För Grålle är det jobbigt att ställa om, så det är korta "intervaller" som gäller. Han tar det bra, och var mycket bättre redan i tisdags. Får vi till det kommer hoppningen bli mycket lättare!
 
Lugn och stabil...
Det gäller att ha balans!
Fokus!
Fighting face!
Stabil igen..
Så kommer det en bom igen...
Bäst att ta i
Paus och taktiksnack med Anita
Viktigt att titta in i kameran!
In action!
 
Sune är fokus att få jämn i båda varven och framförallt stärka upp vänster bakben. Han vill gärna ta bettet och springa, men det får han absolut inte göra. Även på honom är det en lätt hand, men att fånga upp så fort han försöker ta bettet ifrån mig. Framförallt gäller det för mig att stå i lättare sits för att vara mer följsam när han hoppar och far! MYCKET JOBB! Men wow så roligt det är!
 
Som Anita säger, hästarna med det där lilla extra är svåra huvudet. Men hon menar när man får ordning på dem blir de svårslagna. Anita tycker mitt hästmaterial är otroligt bra, men att jag har massa att jobba med. Men det är ju också därför jag har de hästar som jag har, och framförallt varför jag älskar det jag håller på med. Anita utmanar oss hela tiden och vi kommer så mycket framåt. Jag har lärt mig nått enormt sedan jag började träna för henne! Min motivation är ENORM och jag vill bara rida, rida och rida hela dagarna. 

Planen framåt

Vi har en rolig höst framför oss! Utmaningar, mål och ambitioner. 
 
Jag är tillfrågad att vara med i en långsiktig elit-satsning med klubben. Det är verkligen superkul att resultaten den senaste tiden leder till detta. Jag var på ett möte i förra veckan där vi pratade om planen framåt, vad vi ska prioritera och hur vi ska kunna bli så bra som möjligt. Det är riktigt kul att få träffa personer som har samma drivkraft som en själv och där vi alla ska jobba mot ett gemensamt mål. 
 
Planen/förhoppningen med Grålle är att prestera så bra som möjligt i de 120/125 starter han gör under hösten. Målet är att bli ett av de ekipage som ingår i nästa års "kärntrupp". Den kommer presenteras i slutet på oktober så vi har viktiga tävlingar framför oss. Grålle kommer även få hoppa in och gå div 2 nu under hösten. De saknade ryttare och Grålle kan gått få gå lite lag, inte minst är det viktigt att träna på det inför nästa år. 
 
Planen för Sune är att han ska få komma ut och tävla. Dock krockar några av de planerade tävlingarna med Grålles tävlingar, men jag hoppas kunna pussla så de båda får åka. Vi har träningar för Anita under hela hösten vilket jag tror kommer ge mycket. 
 
Planen framåt!
29-30/8 Träning för Anita
3-4/9 Tävling Jump Club (Grålle) Div 2
17-18/9 Tävling Sportriders (Grålle) DM
19-20/9 Träning för Anita
1-2/10 Lurbo (Grålle) Div 2
9/10 ERK (Grålle)
29/10 Hallsta (Sune)
5/11 Eskilstuna (Sune)
5-6/11 Hamre (Grålle)
12-13/11 Märsta (Grålle)
 
 

Träningen för Anita har gett MASSOR!

Två dagars träning för Anita med två hästar varje dag, det känns i kroppen ska ni veta! Men OJ så mycket vi lärt oss! 
 
Grålle fick jobba hårt igår, men idag var det mycket lättare. Vi jobbar med att få honom mer på bakbenen och mer energi uppåt än framåt. Han blir ganska lätt lång och tung i handen, så nu har vi tränat på att ha mer aktivitet i bakbenen och det blir ju både lättare och roligare för honom. Han kändes som en helt ny häst och träningen har verkligen gett oss massor!
Sune var en bandit igår. Han är svag i vänster bakben och vill inte gärna vikt där. Men vi måste få till det för att vi ska kunna hoppa. Även med honom jobbar vi med att få aktiva bakben, men även att han inte ska försöka ta bettet och försvinna från mig. Måste hela tiden känna att han inte har för mycket stöd på bettet utan att han är ärligt framme för skänkeln. Igår flög jag dessutom av honom, haha. Sånt som händer! Men idag gick det super!
 
Träningen för Anita ger verkligen massor. Jag får ändra ridningen helt men samtidigt känner jag hur mycket lättare det blir, och hur mycket bättre hästarna går! Så glad att jag fick tips om henne!
 
Nu ska hästarna få ett par dagars vila. Grålle tävlar i helgen på Jump Club, så honom ska jag checka av på fredag men inget för ansträngande. Han går 115 på lördag och 110 (lag) på söndag. Riktigt taggad!
 
Mina fina <3
 
Visa fler inlägg