Påskträning!

Idag hade jag sovmorgon till 07.20. Vaknade till vid 6-tiden men kunde somna om efter ett tag. Strax innan 8 hoppade jag upp på Sune, blev ett lugnt joggingpass på grusvägarna. Han var ovanligt avslappnad, troligtvis lite trött från igår när han fick galoppera på gräsbanan i snön. Han skötte sig bra och jobbade i en låg form.
 
Grålle var och tränade hos Tina idag. En träningspass som hette duga för oss båda, största passet utan stigbyglar både jobb på marken och över hinder. Det är nämligen så att min sits måste bli bättre, jag håller i mig med knäna och överbenen. Det gör i sin tur att jag trycker på omedvetet i språnget och han blir ännu starkare efter. Jag måste hitta en annan balans i kroppen så jag slappnar av mer och inte trycker på. Lättare sagt än gjort... Men efter att idag jobbat utan stigbyglar fick jag verkligen fokusera på att hitta den rätta balansen. Det blev mycket bättre och språngkurvan blir mer avslappnad och jag stör då inte heller Grålle. Blir att fortsätta jobba mycket på det!
Hoppade något språng på 130, men fokuset idag var på markarbetet. Att få honom rak, han var hur fin som helst! 
 
Nu ska jag gå och plocka in dem om en liten stund. Glöm inte att ställa fram klockan i natt! 
 
På återhörande,
Linn

Påskledigt!!!

ÄNTLIGEN lite påskledigt! Visserligen har jag en hel del plugg som ska betas av, tur att man inte är sysslolös i alla fall.
 
Veckan som varit tog på krafterna trots att vi bara jobbade måndag-torsdag. Men eftersom vi "tappade" en dag, så har vi jobbat 7-18 varje dag. På så sätt har vi jobbat en 40 timmars vecka men på 4 dagar istället för 5. Samma sak blir det nästa vecka eftersom vi är lediga på måndag. Detta har gjort att jag är hemma närmare 18.30 och då har två hästar att rida. Jag är klar i stallet när det är dags att gå och lägga sig. Så just nu hinner jag inte med mycket mer än att jobba och rida hästarna.
 
Så nu under de fyra lediga dagarna ska jag göra klart så mycket som möjligt av de uppkommande inlämningsuppgifterna. Skickade precis in de sista uppgifterna inom IT-upphandling, så nu lägger jag krutet på IT-projekt och mentorskap.
 
Imorgon blir det träning med Grålle på förmiddagen, för att därefter fira lite påsk på två olika ställen.
 
Jag känner att motivationen till bloggen försvunnit lite nu när jag har så lite tid. Men jag ska försöka uppdatera lite mer under helgerna. Nästa helg är det dags för tävling igen, då går Grålle i Heby. 120 + Div 1 lagklass! Ska bli spännande på det nya bettet.
 

Rusta från ovan! I torsdags hängde jag nämligen upp X antal takskenor i butiken.


PLUGG!!!

Sammanfattning av veckan

Dags för en liten uppdatering igen tycker jag! Veckorna går så himla fort, nästa vecka är det dessutom påsk och omställning av klockan. Nu saknas det bara lite plusgrader så kommer nog vårkänslorna på riktigt. 
 
Hästarna har skött sig bra, för det mesta. Sune var och tränade i tisdags, han var väldigt pigg. Han lyckades till och med bocka av mig när vi hoppade fram... Den lilla busen! Han hoppade ett stort språng med mycket rygg och satte därefter av i en bockserie, väggen kom fort och där låg jag. Sträckte till nacken lite men i övrigt gick det bra. Han lugnade ner sig och var väldigt fin på slutet. 
 
I torsdags var han sedan iväg på en pay&jump i Enköping. Hoppade 90cm och fick ett nedslag. Men det gör ingenting, nu börjar man kunna rida honom när man är iväg. Han börjar slappna av och hoppa bättre språng, roligt!
 
På Grålle har jag testat lite olika bett eftersom han är så stark. Idag var jag iväg och hoppade hos Tina, testade då babypelham. Han var verkligen jättefin! Hade mycket bättre koll på honom och han hoppade fantastiska språng. Var uppe och hoppade på 135 hinder, och det kändes inte ens svårt. Gäller bara att hålla koll på yttersidan och hålla galoppen i svängarna så fixar Grålle resten. Slutar aldrig förvånas över hur häftig och fantastisk han är!

En nöjd Grålle efter dagens pass
 
Nu sitter jag och pluggar, vilket jag kommer göra resten av denna lördag plus större delen av imorgon. Har en hemtenta som ska göras och en sista inlämningsuppgift. Båda dessa inom IT-upphandling, därefter är den kursen slut. En rolig och lärorik kurs :)
Visa fler inlägg