Motivation

I det senaste numret av Tidningen Ridsport tog de upp ämnet motivation, och hur den påverkas av vintern. Jag kan tappa motivationen lite den här årstiden, just när alla tävlingar är slut och det bara är mörkt och trist ute. Det är mörkt när man åker till skolan, och mörkt när man kommer hem. Ofta är jag trött efter en intensiv dag i skolan, och då gäller att komma på små saker som gör att motivationen blir bättre, här är några saker som jag brukar göra!

* Jag brukar ofta lyssna på musik samtidigt som jag rider. Lite uppiggande musik får en på bra humör och man får höra en takt som man kan anpassa sig till. Jag brukar bli positivare o så. Har dock endast det om jag rider i paddocken!

* Titta tillbaka på gamla tränings/tävlingsfilmer! Det brukar få mig att vilja ha den känslan jag hade just vid det tillfället, även att se utvecklingen sporrar en att jobba vidare!

* Lägg upp en ny tränings/tävlingsplanering så att du redan NU har ett mål att sträva efter. Även om hästen ska vila så är det viktigt att ha en bra genomtänkt plan. Jag har redan nu en plan för varje häst som innehåller vilken träning som skall göras i vinter, vilket jag ska lägga extra mycket tid på samt när första tävlingen blir osv. Dessa har jag lagt upp tillsammans med Tina, perfekt att få hjälp av en duktig tränare till detta!

* Utvärdera det gånga året! Vad fungerade? Vad fungerade inte? Hur var resultaten? Var de jämna? Utvärdera och dra slutsatser som du sedan tar hänsyn till i den nya planeringen!

* Läs inspirerande personers bloggar! Jag har några hästbloggar som jag följer, just för att se vad de tränar, olika banor, tips mm. Sedan följer jag även några elitidrottare inom andra sporter som tränar stenhårt, där man kan få tips hur man ska träna sin egna kropp & knopp. Intressant och lärorikt!

Det var lite kort om hur jag gör för att hålla motivationen uppe! Och kom ihåg att det alltid är värst innan man tagit steget ut i stallet, sedan flyter allting bara på!

Frågor om stallbygget!

Fick en fråga från Annica, som jag tänkte svara på nu!
"Hej, jag har planer på att bygga nytt stall samt ridbana. tänkte kolla med dig om det är något du skulle gjort annorlunda om du skulle gjort samma sak idag? Samt om er budget höll? Glömde ni något i er planering"

SVAR:

Hej Annica!

Jag ber som hemskt mycket om ursäkt för att jag inte hunnit svara på dina frågor!
När det gäller stallet skulle vi gjort på samma sätt idag! Visserligen skulle vi kanske inte haft värmeslingor i plattan som vi var tvungna att lägga i på grund av kylan. Det kostade även mer.
Vi skulle inte använt linoljefärg från den leverantör vi hade, den var seg och väldigt jobbig att arbeta med.  

När det gäller budgeten så överskrev vi den då vi tog in snickare som fick göra mer än vad vi tänkt oss, men det visade sig trots allt vara bra när det gäller hur bra de gjorde jobbet.
Vi glömde ingenting i planeringen, men det berodde mycket på att vi beställde en byggsats från Bruksbalken och även tog deras snickare. Vi behövde inte göra någonting, och de var experter och gjorde allt väldigt proffsigt.

När det gäller ridbanan så är vi inte helt nöjda med de som gjorde underlaget. Det var det ett ganska stort jobb att förflytta jordmassorna, men det gjorde dem bra. Men när det gäller till att lägga ut paddex så åkte de fram o tillbaka med en liten traktor o la ut det. Det blev ojämnt och på vissa ställen var det knappt någon paddex alls. Men nu, efter X antal varv med sladden så är den nu bra. Paddexen i sig är ett bra underlag!


Plattan brinner


Stommen


Tak


Panelen uppsatt


Innertak


Boxfronter


Efter 17 dagar var stallet färdigbyggt!


Stallet!

Om ni är fler som har frågor så får ni gärna ställa dem!

Lördag

Riktigt skönt med en ledig dag, man hinner rida när det är ljust och det är dessutom sol ute! Underbart!

Red Birdie och Ruh på fm. Birdie var helt OK, lite spänd i början och ganska stark. Men hon lugnade sig efter en stund och var fin på slutet. Ruh kändes nästan lite trött idag och jag fick inte honom helt avslappnad. Jobbade med mycket övergångar och på slutet var han bättre. Grålle ska få sin dagliga promenix lite senare!

Nu ska jag plugga lite och sedan är det dags för GCT-finalen (Global Champions Tour) från Abu Dhabi! Ska kolla på live-sändningen och hålla tummarna för Roffe!
Visa fler inlägg