Regn. Regn. Och ännu lite mera regn

Som ni kanske förstår så regnar det väldigt mycket ute idag. Då är det väldigt lyxit att bara ha hästar som ska jobbas i ridhuset. Började med Grålle, eller egentligen blev det Kanonen då Tina fick rida Grålle lite i början. Så hon red fram Grålle och jag red fram Kanonen innan vi sedan bytte. Grålle kändes bra, ville inte sätta under bakbenen och behålla trycket (latheten sätter i...) men jag tyckte han jobbade på bra! 
 
Sedan tömkörde jag Spindeln, hon jobbade på bra. Lättare den här gången än förra, tror jag börjar hitta snitsen på hur man gör! Efter det mockade jag och halmade åt Tinas hästar innan jag sedan red Kugge. Blev bara ett lätt pass och han var fin! Sune får vila idag då jag har inte hunnit fixa en vikt åt honom. Men fixar det tills imorgon så han kan gå då.
 

7 hästar idag

Började med att ha morgonen i stallet, vid 07.30 tog jag sedan bussen till Västerås. Var tvungen att hämta mitt färdbevis på högskolan. Var hemma igen vid strax efter 9 så då gick jag direkt ut till stallet.
 
Skrittjobbade Grålle och Sune, mest ute men Sune fick gå några varv i paddocken för att slappna av ordentligt. De fick sedan lunch och jag åkte över till Tina. Började med att jobba Spindeln på marken, hade schagång (stavning?) på idag, hon jobbade bra. Sedan trimmades Eddie och Krut i ridhuset - fina! Sedan skrittades Leo ut i skogen, även Kugge fick en sväng i skogen men han fick även trava. 
 
Allt som allt blev det 7 hästar som fick jobba idag. Imorgon följer Grålle med över för att trimmas igenom tills på söndag. Får se vad jag hittar på med Sune, skulle behöva en vikt som han kan ha på sitt högra framben... Ska leta och se vad jag kan hitta för användbart!

Framsteg

Hos Tina red jag ytterligare 3 hästar. Började med att hoppträna Kugge, han var fin. Lite småseg men hoppade bra. Sedan hopptränade jag Kanonen. en ganska stor häst men som har massor med kapacitet. Tyckte jag förstod honom ganska bra och han kändes riktigt fin! Tänkte framförallt mycket på mig själv så då blev det hela 1000 ggr enklare. Skrittade sedan ut Leo en sväng som avslutning, han traskade snällt på. 
 
Att jag nu rider runt 5-6 hästar per dag till skillnad från förut när jag red max 2, har gjort otroligt mycket för min ridning. Och framförallt att jag får så mycket hjälp av Tina. Hon påminner mig hela tiden och vad jag ska tänka på, och det gör även att jag själv tänker på det mer. Lär mig massor för varje dag som går, är så glad att jag har möjligheten att få vara hos en sådan duktig ryttare/tränare som Tina. TACK!
 
Grålle 130, Rocklunda april 2012


Visa fler inlägg