En liten update

I fredags skrev jag tentamen i Affärssystem I: Analysmodeller. Det är så oerhört skönt att den kursen är över.. Visst att den har varit rolig, men upplägget har varit mastigt och kurslitteraturen 7 år gammal.. I IT-branschen svänger det ganska mycket, vilket gjorde att det vi läste inte riktigt stämde överens med branschen idag. Så det var tråkigt.
 
Helgen gick fort, mitt fokus låg på vila och återhämtning. Pysslade med hästarna, red lite, umgicks med vänner och familj, tvättade, städade hemma etc. En lagom ansträngande helg! Vaknade pigg imorse även om vädret inte var att hurra över. 
 
Idag har jag jobbat, hästarna har fått sina tappskor påslagna och de fick busa av sig på linan. Imorgon ska jag rida båda hästarna samt redovisa arbetet i VUPO-kursen. Kommer nog bli en sen kväll då. Planen är att hinna med en häst efter jobbet (innan redovisningen) och sen en efter. 
 
Lite bilder från den senaste tiden

Det finns bara en som Sune ;)

Grålle i Enköping!

På träning

GLAD Grålle hoppar trekombination

Min bil som är helt underbar!
Men som dock hade en fjäder som hoppade ur i lördags.. Fick hjälp av Annas kusin att slå den på plats, men nu väntar ett besök hos farbror doktorn för stackars bilen.. Tur att jag har tre månaders garanti!
Rebellen själv.. Tur att hon är söt när hon sover så man kan förlåta alla hennes hyss
 
Nu väntar snart påsken, och om bara 6 veckor är det dags för utbildningsresan till Chicago. Kommer vara så konstigt och jobbigt att vara borta från hästarna och Sassa i 9 dagar!! Men ska bli väldigt roligt att få åka till USA :)

Uppe på vägen

Helgen gick alldeles för fort. Jag önskar jag haft mer tid att njuta och vara ute i solen, men jag satt för det mesta inne vid kökbordet framför datorn. Anledningen till detta är rapporten i Affärssystem I: Analysmodeller som hade deadline söndag 23:55. Hade dessutom ytterligare en rapport som skulle färdigställas. PLUS en salstentamen som är på fredag som det gäller att ligga i fas till. Kursen i affärssystem har varit väldigt mastig. Den är på 7,5 hp, vi har haft tre indivuella uppsatser på ca 3-5 A4 sidor vardera, inklusive en labbuppgift. Vi har sedan projektrapporten som ska vara en analys av egen vald tillämpning av affärssystem, detta affärssystem ska vara i faktisk användning och man ska sedan skapa en analysmodell. Själva analysen ska göras ur ett relationsperspektiv och man ska även ha med nivåmodellen som stöd i sin analys. I tillägg till detta har vi tentamen. Det är helt galet mycket arbete för en kurs på 7,5hp!!
 
Hästarna har gått bra. Sune fick en tappsko så han har tagit det lite lugnare. Väntar på att Kristian ska ha tid att komma och slå på den igen. Igår var det träning med Grålle för Micke. Gick oerhört bra, även om jag tyckte att Grålle var lite stel. Men han hoppade enkelt, och var en "problemlösare" som Micke kallade det. Hoppade en klurig bana på 110-120 utan några problem. Känns verkligen som vi höjt vår lägsta nivå och tagit stora kliv framåt. Micke tyckte att det var en väsentlig skillnad från första träningen, och han menar att jag kommit upp på vägen, nu gäller det bara att bredda den! Skit kul!
 
Denna vecka är det jobb som vanligt, förutom på fredag när det är tenta som gäller. Helgen ser lugn ut (än så länge). Inga studier som måste göras, utan nästa vecka är det review av artikeln vi skrivit i verksamhetsutvecklings-kursen. Snart är det dags för två nya kurser: Affärssystem II: Utvecklingsmodeller och Fortsättningskurs i programmering. 
 
 
Grålle igår på träningen
 
Nu ska jag fortsätta plugga!

Felfri årsdebut

Helgen har gått alldeles för fort.. Eller så har jag haft för mycket att göra. Idag har jag kört på non-stop sedan jag gick upp vid 05:40 imorse. Åkte till tävligen strax efter 8 imorse och var hemma runt 12:30. Då var det bara att fixa allting efter, packa ur transport, göra i ordning Grålle, fixa vatten i hagarna etc. Precis innan 14 var jag hemma, och mellan 14-18 satt jag i studiemöten. Nu på kvällskvisten red jag Sune i blåsten. Han skötte sig faktiskt ganska bra idag, efter en stund kunde han galoppera avslappnat och även skutta över ett litet hinder. Framsteg!
 
Nu har jag precis duschat och landat i soffan. Imorgon är det måndag igen och en ny arbetsvecka står för dörren. Sassa har redan somnat och det är inte långt från jag också gör det känns det som. 
 
Tävlingen då?
 
 
Den gick jättbra! Grålle skötte sig väldigt bra och skuttade runt sin klass felfritt. Stundtals lite vingligt, framförallt till 1an, men vi båda är nog lite ringrostiga när det kommer till tävling. Men oerhört skönt att börja året med en felfri ritt, det bådar gott inför kommande tävlingar. Ska sätta mig ner någon kväll och kika på vart vi åker här näst! Imorgon ska båda hästarna skrittas ut, och jag har studiemöte på kvällen. Planen blir att försöka hinna med en innan mötet och en efter. 
 
Nu är det snart dags att sova, vi hörs!
Visa fler inlägg