Hejdå januari

Första månaden av 2017 är snart över. Oj vad tiden går fort! Men jag ser fram emot allt som händer framöver, alla träningar och tävlingar.
 
Idag tömkörde jag båda hästarna på grusvägen. Ett kortare pass där jag lät dem stretcha ut i en lägre form. De gick fint verkade uppskatta det. Imorgon ska de galopperas längst ån och på torsdag är det träning igen :-)
 
Lillen och Sune <3
 
Det är fullt ös som vanligt på jobbet, så nu är det dags att sova för att vara på topp imorgon igen. Vi hörs!

Tillbakablick 3: Drömmen om ett stall

Under många år pratade vi inom familjen om att flytta ut på landet och ha hästarna hemma. Det var inte bara min dröm, utan den delade jag med både min mamma och pappa. Vi bodde då inne i stan och hade hästarna uppstallade. När sedan min bror tagit studenten började det kännas mer aktuellt att flytta då han så småning om skulle flytta för vidare studier. Vi tittade runt på olika gårdar, men hittade aldrig något som föll oss helt i smaken. Antingen var det för litet, för stort, för många oanvändbara byggnader eller för dyrt. Vi kollade runt länge, innan vi till sist kom fram till att det skulle vara lika dyrt att bygga ett nytt stall. Då gällde det bara att hitta det perfekta läget....
 
... Vilket var minst lika svårt som att hitta en färdig gård. Men till sist, hittade vi ett litet hus utanför Enköping. Lagom stort hus, lagom ensligt med mark omkring. Huset i sig föll oss i smaken, det fanns möjlighet att bygga ett yttarerligare rum i det gamla garaget och efter lite samtal visade det sig att marken omkring skulle säljas som hustomter. Efter det blivit klart att vi skulle köpa huset började jakten på markägaren. Mitt i allt detta visade det sig att vi var indirekt släkt med markägaren, vilket kanske hjälpte oss lite, vem vet. Det slutade hur som helst med att vi fick köpa marken för tomtpriserna, men när vi ändå var igång med lantmäteriet så utökade vi marken så vi även fick med en större lada. Att köpa mark är både dyrt och tar tid ska jag säga!
 
Huset (dålig kvalité på bilden, ber om ursäkt)
Marken, då uppväxt med gammal tråd runt alltihopa
 
Nästa steg i processen blev att bestämma vilket typ av stall vi skulle bygga och ansöka om bygglov. Det berättar jag om vid ett senare tillfälle. Håll utkik!
 

Felfria hästar

Båda hästarna var felfria i sin start på klubbtävlingen idag!
 
Grålle var pigg, men lyssnade väldigt bra. Fick en bra känsla i ridningen och han hoppade lätt som vanligt. Det var första gången jag hoppade bana med bettet, vilket var en väldigt positiv upplevelse. Jag behövde inte kämpa lika mycket utan jag kunde använda mindre hjälper men Grålle lyssnade bra ändå. Väldigt nöjd med både ridningen och sprången!
 
Sune var betydligt mer spänd än tidigare, eftersom det var mer titthinder idag. Det var allt från grindar till plank till vattenmatta. Men han hoppade allt med en positiv inställning, men att det blev några kråkhopp. Men det viktigaste är att han vet att det bara finns en väg och det är mellan hinderstöden. Jag är så glad att han även tog mina signaler på rätt sätt och hoppade fast han tyckte det var läsktigt. På det viset var det framsteg och jag tycker Sune gjorde det bra. Bara mer rutin som behövs :-)
 
Väldigt nöjd med mina grabbar! Imorgon väntar en lugnare uteritt innan vi sedan fortsätta träna vidare mot utmaningarna som kommer längre fram.
Visa fler inlägg