1a advent

Jag har spenderat stora delar av min första advent på Friends Arena och Sweden International Horse Show. Vi var på eftermiddagen och kollade på tre hoppklasser. Väldigt kul och mycket fina hästar. Blev lite shopping också, Acavallo bettskivor, bruna stigläder och ett nytt pannband till Grålles tävlingsträns. Blev inte jätteimpad av mässan, kändes som om det fanns mer när det var i Globen!
 
Jag hade morgonmys med hästarna imorse, Sune ville gärna klias då han kom och kliade mig i ryggen när jag packade höpåsar i deras hage, han tyckte jag skulle klia på honom istället för att fixa maten. Han är så mysig! Så fort jag kom hem från Stockholm fick hästarna komma in, blåsten var inge rolig för dem. De har vilat idag, men Sune har gått superbra hela veckan. Vi har varit hem och hoppat två gånger, senast igår. Han gjorde det både enkelt och bra, hoppade med lätthet hinder på 90cm. Känns lovande inför nästa helg!
Grålle har fortsatt "vila" och har skrittats/tömkörts fem dagar den senaste veckan. En vecka till sedan börjar vi jogga igång under någon vecka. 
 
Nu är det bara 3,5 vecka kvar tills julledigheten. Ska bli så skönt att få vara ledig! Men innan dess väntar jobb, Sunes "comeback" på tävlingsbanorna och även ett julbord på Grand Hotel. Om jag ska nämna några saker. 
 
Denna mysiga tjej har bott hos mig i 2 år nu <3
Och Björne har vi idag haft i 1 år <3

I mål - på riktigt!

Så är jag äntligen i mål med min första akademiska examen! En examen som jag läst in helt via distansstudier samtidigt som jag arbetat minst halvtid och som mest heltid. Samtidigt som jag har haft tre hästar, varav två av dem i tävlingskondition. Samtidigt som jag mer eller mindre på egen hand tagit hand om stall och alla de dagliga sysslor som hästar kräver. 
 
Min kandidatuppsats
 
Idag fick jag hem det papper som faktiskt bevisar detta. Äntligen har jag en Filosofie Kandidatexamen i Informatik! 
 
Tada! Tänk vad hårt man sliter under flera års tid för ett papper!
 
Till våren har jag faktiskt sökt studier igen, för att läsa in en till examen! Jag har sökt Magisterprogrammet i Projektledning som skulle ge mig en Magisterexamen i Projektledning. Utbildningen är ett år, och jag har gjort en sen anmälan så vi får se om jag kommer in. Även denna utbildning skulle jag läsa på distans från Karlstads Universitet samtidigt som jag jobbar. Jag tycker om utmaningar, som ni kanske märkt om ni följt mig en tid, haha. 

Slaskväder och lera...

Jag tänker att jag ska uppdatera flera gånger under veckan, men jag tar mig inte riktigt tiden att faktiskt skriva ihop något. Hästarna har haft en lugnare vecka med tanke på det slaskväder som varit. Nu är snön i alla fall borta och det går att använda ridbanan igen, även om den än är blöt. Grålle har jag bestämt ska få en lugn period, och ska bara skrittas minst 2 veckor framöver. Med tanke på hans nacke vill jag inte ställa av honom helt, utan att skritta i låg form hjälper honom att slappna av ordentligt. Sune däremot ska trimmas ordentligt. Han är anmäld till seriehoppningen den 4 december, och startar där 85 cm. Hans första "tävling" i år. Har inga förväntningar alls utan vill bara att han ska få komma ut och miljöträna inför nästa år. 
 
Veckan kommer vara "som vanligt" med jobb och stall. Till helgen väntar dock ett besök på Friends Arena och Sweden International Horse Show. Jag har bara varit och tittat när det var i Globen, så blir spännande att se hur det är i Friends! Ska även försöka hinna adventspynta lite i veckan, dags att plocka fram lite ljusstakar och byta gardiner. Mysigt :-)
 
Nu väntar lite sömn för mig och djuren. Upp tidigt imorgon för arbete i Uppsala. Kommer även berätta en rolig sak under början av veckan, så håll utkik!
Min första storhäst, Ruh
 
Visa fler inlägg