Förkylning men rolig vecka på ingång

Min helg har spenderats till större del i soffan för att kurera en jobbig förkylning. Det drog igång redan i början av veckan med att jag tappade rösten (vilket var lägligt när man skulle ha workshop hela veckan), i fredags började näsan rinna och när jag gick hem i fredags em var jag riktigt risig. Efter att ha skrittat Grålle var det bara att åka hem och lägga sig. Igår orkade jag att rasta hästarna på grusvägarna, men inte så mycket mer än så. Idag är jag piggare så idag jobbade jag dem lite mer på grusvägarna. Båda kändes riktigt fina!
 
Tidigare i veckan fick Grålle träna, Sune var inte riktigt i form för det. Grålle var fantastisk på träningen. Vi har verkligen fått ordning på markarbetet, och det börjar visa sig i hoppningen nu också där sprången bara blir bättre och bättre. Grålle tävlade förra helgen, en 110, dubbelt felfri och strax utanför placering. Han var riktigt fin!
 
Sune tränade förra veckan, och var riktigt fin. Han var så pass på att vi fick plocka bort sporrarna, och då blev han lite lättare att hantera. Men det superkul att han är så på och verkligen vill. Han hoppade trekombinationen som han aldrig gjort nått annat :-) Sune tränar nu på tisdag igen!
 
I veckan väntar flera roligheter, träningar och på onsdag är det clinic med Angelica Augustsson och Sylve Söderstrand. Dessutom är det min första vecka som IT-ansvarig, spännande!
 
 

Mitten av mars och fortfarande snö

En bit in i mars och vardagarna springer på i samma takt som vanligt. Nu när jag är ute på konsultuppdrag arbetar jag lite annorlunda tider jämfört mot på kontoret, vilket gör att jag fixar stallet på morgonen före jobbet och rider hästarna på kvällen. Nu när vädret är som det är, blir det dessutom ett antal resor till ridhuset.

I helgen som var startade Grålle igång tävlingssäsongen. Han gick 110 både lördag och söndag på Hamre, det var bra rundor men där vi var lite ringrostiga. På lördagen var det svårt att kommunicera med honom och på söndagen klantade jag mig, men Grålle var superfin. Lärorika rundor, där jag vet vad jag gjorde för misstag. Bara att komma igen!

Sune är i fin form, hopptränade för första gången i torsdags och det gick över förväntan. Jag trodde han skulle bli tittig och "rädd" för hindren igen, men inte alls - han hoppade alla hinder som han inte gjort annat de senaste månaderna. Jätteskönt! Nu ska vi bara få till kommunikationen mellan hindren också. Jag har valt att betsla ner till ett vanligt tredelat nu när han blivit så fin på marken, vi får till det i hoppningen också men måste bara lära mig hur jag ska göra när han blir lite för på och tar tag i bettet aningen för mycket. Träna träna :-)
Planen för Sune om allt går som det ska är att han startar upp sin tävlingssäsong i Enköping 15/4. 

 
Igår var Sune till ridhuset och idag var det Grålles tur - de båda kändes riktigt fina! Imorgon hopptränar Sune och Grålle tävlar på söndag. Fullt upp :-)

Some news :-)

För en vecka sedan satte jag mig ner och började skriva på ett inlägg, men blev aldrig klar så valde att inte publicera det. Men nu, nu är det faktiskt färdigskrivet!
 
Har lite att dela med mig av känner jag, och vet inte riktigt vart jag ska börja. Resan till Svalbard var riktigt rolig, förutom att jag dels hade influensan under hela resan samt att planet fick vända tillbaka till Oslo på väg till Svalbard så vi till slut kom dit 7h för sent. MEN, vi fick uppleva norrsken, hundspann, snöskoter och en riktigt fin polarnatt. Det var inte illa! En rolig resa, och jag kommer definitivt att åka tillbaka till Svalbard igen. 
 
Innan jag åkte på semester tackade jag ja till ett erbjudande som Basalt hade, nämligen att ta över som IT-ansvarig (tillika IT-chef). Då min chef valt att gå ut som konsult igen blev rollen ledig, och det var många som tyckte att jag skulle ta över. Personligen var jag lite tveksam, jag är trotsallt bara 24 år och att vara IT-ansvarig är inte "bara bara". Men, till slut fattade jag beslutet som tar min karriär ett stort kliv framåt. Innan jag kliver på detta fullt ut är jag nu dock ute på konsultuppdrag, i rollen som teknikkonsult med inriktning SharePoint. Ett roligt och utmanade uppdrag, men tiden går fort och snart är jag tillbaka och det är då min tur att styra kosan, vilken utmaning!
 
Hästarna trimmas på, och Grålle sticker ut lite extra just nu. Han är i fin form och varje pass utvecklar vi någon detalj. Han är fantastiskt fin i hoppningen och vi har hittat ett system där vi verkligen samarbetar. Om 1 vecka är det "comeback" på tävlingsbanorna, ser verkligen fram emot det. 
Sune har börjat hoppa småhinder igen. Idag var han och tränade markarbete hos Helena med fokus på att få till en bra kommunikation även när det är hinder inblandat i träningen. På marken är han riktigt fin nu, så bra har han faktiskt aldrig gått! Men, tyvärr blir det pannkaka när han ser en bom och blir exalterad och inte vet vad han ska ta sig till. Idag var det myckt bättre och jag fick många värdefulla tips från Helena. Men vi jobbar på med grunderna - alltid nyttigt! Tanken är att han ska få vara med och hoppträna nästa vecka :-)
 
Grålle förra veckan :-)
 
Mitt fokus just nu är mitt konsultuppdrag och att fortsätta jobba hästarna så vi utvecklas. Tävlingssäsongen står för dörren och det är SÅ ROLIGT att Grålle finns med denna säsong. Annars så längtar jag efter våren och lite mildare väder :-)
Visa fler inlägg