Sista mars!

Idag har jag bara ridit en häst; nämligen Birdie! Red ut henne på Tedavägen även idag och fortsatte med samma arbete som jag gjorde igår. Idag var hon mjuk från första början och var riktigt fin i galoppen. När jag sedan skulle trava av henne var hon ganska uppspelt, så då fick jag rida mycket öppna o sluta för att få henne lugn. Till slut blev hon lugn och gick fint! Imorgon får hon en vilodag, och sedan blir det ev. ridhuset på lördag!

Ikväll ska vi förhoppningsvis åka och köpa klippmaskin! Det är hästkväll på Boda Hästsport, så då köper vi den då! Det blir en Delaval, vi har hört mycket bra om dem och om man behöver reservdelar så finns dem i Södertälje. Den häst som står högst upp på klippnings-listan är Ruh! Han är en nallebjörn just nu!


Ruh våren 2010

Underbara hästar!

Min underbara lilla Ruh! Han var så otroligt duktig på träningen idag! Det var tredje gången han hoppade sedan vilan, och han börjar visa mer o mer vad han kan!
Idag hade vi banhoppning på träningen, vilket var väldigt nyttigt. Det var mycket distanser, vi hoppade en serpentin och lite andra övningar.
Ruh var som sagt superduktig idag, när vi hoppade banan var han lugn och sansad, och lyssnade på mig. Han var då mjuk i nacken och hoppade mer med ryggen. Han hoppade så väl att han nästan sköt mig ur sadeln!
Banan låg på ca 1m - 1m10 och han har inga som helst problem med höjden. Nu ska jag lägga ner massor med energi och tid på markarbetet. Det är framförallt där han behöver bli starkare! Om jag får honom stark där, kommer han gå långt!Haha, gillar pappas kommentar; "Fan, han kan ju hoppa"

Innan vi åkte på träning red jag ut Birdie på Tedavägen. Hon var lika duktig som vanligt, men idag lade jag upp passet lite annorlunda. Idag fick hon galoppera i ett friskare tempo, men fortfarande lika mjuk i nacken. I början blev hon spänd, men efter ett tag slappnade hon av och blev superfin!

Imorgon ska jag rida Birdie, samt promenera med Grålle. Ruh får vila tors, fre då han gått ganska många dagar nu och varit så himla duktig!

Vinter - igen!

Imorse red jag två hästar efter att ha fixat stallet.

Red först Ruh på grusvägen, han kändes riktigt fin idag! Han har ju förut varit ganska tjaffsig i munnen, men det blir bara bättre o bättre med den saken!
Sedan red jag även Birdie på grusvägen. Red mycket övergångar, och hon kändes fin! Hon blir stundtals ganska stark i övergångarna, men då börjar jag flytta för skänkeln direkt så hon lossar.

Jag hade ganska tur, för jag hann rida båda hästarna innan det började snöa! Det är blöt snö, så den ligger inte kvar med jag tycker att det är sååå onödigt att den kommer! Men jag antar att det är för tidigt med vår, det är ju trots allt inte ens april än!

Visa fler inlägg