57 arbetade timmar på 6 dagar

Idag är jag oplanerat ledig. Planen var att jobba hela helgen, men jag och min kollega blev klara med alla uppgifter igår vilket ledde till en ledig dag idag. OJ så uppskattat!
 
Så idag gör jag aktiviteter som jag inte hunnit med de senaste dagarna; städa, laga mat, tvätta, och inte minst studera. I fredags hade jag handledning gällande kandidatuppsatsen, och jag fick värdefulla tips. Ett var att hitta kärnan i mitt arbete och jobba utifrån den. Efter lite bollande med idéer tror jag att jag hittat rätt. "Vilka effekter uppstår vid införande av en CMDB?" är en av frågorna som ställs under arbetet. Ska bli spännande att se vart detta leder. 
 
Efter att ha kommit hem sent på kvällarna de tre senaste dagarna var det skönt att få vara hos hästarna i dagsljus. Att solen dessutom sken gjorde det ännu bättre. Tyvärr har Grålle tappat en sko och Sune är lite knackig, så det blev mest promenader och mys. Sune gick omkull i hagen förra veckan, han blev svullen i vänster bakknä och några dagar senare var han halt fram. Hältan är borta, men han markerar fortfarande fram av någon anledning. Troligtvis kan det vara för att han avlastar bakknäet. Ska ringa en equiterpuet imorgon och be henne komma och undersöka honom. Det brukar vara en bra början innan man går vidare till veterinären. Grålle är pigg och glad, så förhoppningen är att Kristian kan komma och slå på skon i början på veckan. 
 
Bild från i torsdags, när jag var på Coromatic Open House 2015. Oerhört bra föreläsningar och goda tryfflar :-)
Hösten. Min favoritårstid. (Min iPhone 4 tar dock väldigt dåliga bilder...)
 
 
Nu ska jag återgå till studierna. Snart blir det en kopp kaffe i höstsolen, man måste passa på och njuta när man väl kan! 
På återhörande!

Dags att kravla sig uppåt igen

Det har varit en tuff period den senaste månaden. Det har varit mycket på jobbet, skolan har dragit igång, hästarna ska ridas och stallet ska skötas. Vardagen ska rulla på med andra ord. Inte nog med det, så blev min farfar svårt sjuk och lämnade oss efter endast 1,5 vecka på sjukhus. En enorm sorg och saknad efter en person som funnits vid min sida hela livet och som alltid har varit en person som lättar upp stämningen. Jag kommer aldrig glömma hur hans träskor klapprade på stentrappan, han hade tumstocken i högsta huff och man kunde se hur han funderade på svåra matematiska beräkningar. Det var min farfar det.
 
-, 28/8 1929 - 27/8 2015 Vi saknar dig älskade farfar <3
 
-, Sune som inte är stormförtjust i alla personer, fattade verkligen tycke för farfar
 
Imorgon är det dags att ta ett sista avsked i och med begravningen. Släkt och vänner kommer finnas på plats för att minnas en oerhört omtänksam person. Han var omtyckt av alla så jag tror det kommer bli en fin stund vi får dela tillsammans.
~ * ~
 
Vad har annars hänt?
-, Jag har jobbat 6 månader på Basalt och är numera fast anställd. 
 -, Hösten har kommit till Smedstorp. Bilden tagen en lördagsmorgon innan avfärd mot tävling
-, En inspirationsbild får avsluta detta inlägg.
 
Det kommer ett separat inlägg om hur hästarna går, hur planen för hösten ser ut osv.
På återhörande!
Visa fler inlägg