Oktober snart slut

Jag har inte tid att hålla bloggen så uppdaterad som jag önskar. Nu rids Grålle igen och det blir senare kvällar i stallet och så ska jag hinna med att plugga också. Det är SÅ kul att ha Grålle igång igen, han är glad och nöjd att få vara i centrum igen. De första dagarna med skritt var han ofräsch om man travade. Inte från såret, utan från nacken. Jag har haft det i åtanke att nackproblemen troligtvis skulle komma tillbaka efter att han stått 3,5 vecka på box, och han som inte ens får vila när han går normalt i hagen.. Nu känns han bättre, ren när man travar och han går lättare och lättare att böja. Jag fokuserar just nu mest på skrittarbete, mycket flytta för skänkeln och komma igång i hela kroppen. Just nu joggas han lite lugnt, men snart kommer jag köra samma upplägg som tidigare i år när han hade problem med nacken. Vi tar det lugnt och försiktigt, ett steg i taget.
 
Sune är så fin just nu. På träningen i tisdags var han en stjärna, även om vi fick kämpa för att ha koll på högersidan. Men han var lugn och inte alls lika tittig på hinder, han varken stannade eller rev ett enda hinder på träningen. Det är nog första gången någonsin det händer. Han var lugn och hoppade superfina språng. Känns bra inför Hamre nästa helg, då startar han 110 och 115. 
 
Nytt på hästfronten är även att vi får hem en ny hästtransport om ett par veckor! Mitt nuvarande släp, där ytskitet börjat lossna, skulle kosta väldigt mycket att reparera. Då kändes det bättre att lägga dem på ett nytt och större släp! Så det blir en fabriksny Mega Coral med lite extrautrustning så som aluminiumgolv :-) Jag köper det återigen från Västerås Hästtransport Center, alltid samma förstklassiga service från Anders. Vi köpte vårt första släp där 2008, och för 3 år sedan bytte jag in vår dåvarande Thule Safir och köpte en Thule Diamant för att kunna lasta 2 hästar. Nu är det dags för ytterligare ett större släp, ska bli roligt att få visa er när det kommit :-)
 
Jag har varit ganska hårt ansatt på jobbet den senaste tiden så det ska bli skönt med en lugnare vecka, är ledig torsdag och jobbar halvdag på fredag. Sedan är det tävling på Hamre lördag och söndag med Sune :-) Annars denna vecka är det träning på tisdag, hästarna ska klippas varsin gång och på onsdag till torsdag ska jag iväg och fira min moster och hennes syster som fyller jämt. 
 
 

Första tävlingen inomhus

Tiden springer iväg, och med mycket att göra på jobbet känns det som att dagarna bara springer ifrån mig. Men jag försöker hinna med så mycket som möjligt. 
 
I söndags gjorde Sune höstens första tävling inomhus med bravur. Han var så avspänd och hoppade bra språng. Jag kunde rida honom som en normal häst, och det var helt klart en av hans bästa rundor på tävling. Han blev spänd över vattenmattan och petade det, blev springig efter det så jag fick lägga en volt för att kunna rida på hindret efter. Men i övrigt superfin!
 
Igår och idag har jag varit i Stockholm på utbildning i ett av de system vi har på jobbet. Två intensiva men väldigt lärorika dagar. Så nu ska det bli roligt att få använda sig av de nya kunskaperna på jobbet. En rolig grej var att utbildningen avslutades med en tävling. Tävlingen gick ut på att man skulle säga vilken funktion i systemet man ansåg hjälpte till i arbetet allra mest samt motivering till detta. För mig var det ett enkelt svar, CMDB med motivering från de slutsatset jag fick fram i min kandidatexamen. Det gav mig vinsten och en sprillans ny AppleTV 4K. Inte illa :-)
 
Imorgon är det träning med Sune. Grålle, som fått gå i hage som vanligt denna vecka, har hållt sig lugn och hoven läker fint. Han ska börja skrittas igång till helgen igen. I helgen är det tävlingsfritt, men jag ska åka iväg och kolla på ny transport och försöka hinna med att plugga inför mitt cert. Som sagt så springer tiden iväg och jag ska ha klarat det innan 31/12 för att få min bonus... Så gäller att fokusera nu!

Island - WOW!

Blogg.se fungerar väldigt dåligt för mig, därför kommer detta inlägg flera dagar för sent..
Efter sköna dagar på Island är jag tillbaka i verkligheten igen. Island var både mäktigt och vackert. Jag blev helt såld på naturen och hade kunnat stanna ett tag till för att få utforska mer. 
 
Vi fick uppleva blå lagunen, valsafari (där vi såg både delfiner och valar), Thingvellir National Park, Geysir, Gullfoss vattenfall (The golden circel) och åka forsränning (även kallat rafting). Alla utflykter var häftiga på sitt sätt, men sista dagen var vi iväg med buss och fick uppleva så mycket härlig natur. Hästar och får gick på stora fält utan staket och såg ut att ha det så bra. Underbart!
 
Bjuder på ett gäng bilder, som inte på långa vägar visar hur fantastiskt det faktiskt var.
Utsikten. Hade kunnat stanna där länge.
Rafting - SÅ KUL!
Gullfoss, även här hade jag kunnat stanna länge.
Delfin
Valsafari
Jag och min härliga kollega Ulrica redo för valsafari
Val fick vi se :-) 
 
Grålle står fortfarande på box, men nu med vanligt bandage. Såret läker fint, men det är ett tag kvar innan han får gå ut. Ska lägga om det imorgon igen, men någon dag den kommande veckan hoppas vi han får komma ut igen. Sune fick några dagars vila men är igång igen. Har varit fin de pass vi gjort under veckan. På tisdag är det träning sen tävling på söndag.
Visa fler inlägg