Det är inte över!

Jag är så oerhört nöjd med hur Grålle presterade igår. Inga konstigheter, bara galoppera runt. Det kändes så skönt att äntligen få till den där nollfelsrundan! Vilken revansch, som en kompis sa!
Jag kände redan när jag red fram att han var oerhört lösgjord och avslappnad. Släppte ner hela halsen och verkligen galopperade genom hela kroppen. Det var längesedan man kände. På framhoppningen gjorde han allting väldigt lätt för sig. Inne på banan satte jag upp en bra galopp, kortade upp tyglarna och styrde. Supportade lagom, utan att bli tjatig. Tog in svängarna och ja, de visade ju sig vara en väldigt bra taktik! Hade snabbaste tiden, detta trots att jag varken red fort eller stressade, utan bara höll galoppen och tog inga överdrivet långa svängar. Finafina Grålle!
 
Just nu är jag i mitten av att packa alla mina saker, samtidigt som skolan kör på i en hög växel och hästarna ska ridas och skötas. Men av någon anledning går alltid väldigt lätt trots detta, kan det vara visdomen om att jag snart bor själv?? Tror de :)
Får nycklarna senast på onsdag, de städar nu måndag och tisdag, men jag hoppas kunna få nycklarna imorgon. Ska bli så spännande med mitt nya hem!
 
Några bilder på en lycklig häst med en lika lycklig ryttare/ägare
 

Sluttävlat för Sune i år

Ja, tråkigt nog blir det inga fler tävlingar för hans del. Kokko kollade igår igenom båda hästarna. Sune har dragit till en stor muskel på vänster sida, i princip från ryggen till mitten på rumpan. Till detta är överbenet aktivt och han är väldigt öm. Så nu ska han skrittas i 10 dagar, under tiden ska överbenet kylas med lera nattetid och så får han ha skydd i hagen under dagarna. Efter de här 10 dagarna får vi se om han är fortsatt öm eller om vi kan börja sätta igång honom försiktigt. Han fick akupunktur igår som jag hoppas hjälpa läkningsprocessen. 
Jag har själv fått testa på det här med akupunktur några gånger nu, och det har verkligen en fantastisk effekt!
 
Grålle var superfräsch! Lite kortare i halsmusklerna, men ska fortsätta med morotstricket och även se till att han sträcker ut i en lång låg form när jag rider. Ska jobba på stora volter och se till att han sträcker ut. I övrigt var rygg, halskotpelare osv jättefint, skönt!!
Grålle tävlar i Enköping på söndag (110) sedan går han Hamre (100 110) nästa helg. 
 
Idag ska Grålle longeras och Sune får en promenad ut. Men först är det min tur att besöka kiropraktorn! Har inte varit där på en månad, och kroppen har känts väldigt bra! Hoppas på att det inte gått tillbaka allt för mycket :)
 
Nu ska jag jobba med min uppsats, vi hörs!
Visa fler inlägg