Min nya pärla

 
Äntligen har jag skaffat mig en ny, ordentlig, bil! Jag har haft min Ford Mondeo under 2 års tid, och den har varit helt okej. Men en nackdel är att jag inte får dra 2000kg med den, vilket gör att jag är beroende av pappas bil när jag ska iväg med båda hästarna. Min plan var att skaffa ny bil när jag fått heltidsjobb. Nu har jag fått det, och det var ett bra läge att sälja min bil eftersom den är relativt nyservad och nybesiktigad. Min bil såldes förvånandsvärt fort, redan i tisdags var den såld. Skönt!
I torsdags blev min nya bil leverarad! Jag har köpt mig en Volkswagen Passat TDI 4Motion. Det är en diesel, 6-växlad manuell, den har 4hjulsdrift och får dra 2 ton. Den uppfyllde alla de "krav" jag hade! Den har haft en ägare innan mig, och har gått 12500 mil. Fullservad och relativt nybesiktigad, vad mer kan man önska sig?
 
Idag har jag haft fullt upp. Min sista "lediga" dag innan jag börjar jobba. I helgen jobbar jag på Rusta och på måndag börjar jag på Basalt! Ska bli så kul! 
Red hästarna tidigt imorse. Grålle skrittades ut (hoppades igår, pigg och fin). Sune red jag på grusvägarna, försökte få ett jämt stöd i munnen men lyckades inte riktigt. Får fortsätta trimma! Efter jag fixat hästarna blev det en sväng in till stan för att köpa foder och mat. Åt en snabb lunch, gjorde klart en individuell uppgift och efter det bar det iväg till Hallstaberg för att hämta en ny hösilagebal. Premiärtur med transporten! OJ så nöjd jag är med mitt köp. Bilen drog släpet tryggt, säkert och oerhört stabilt. Vid 16 var jag hemma igen och satt i studiemöten och handledning under ett par timmar. 
 
Nu ska jag varva ner till Skavlan. Sassa har redan intagit sin plats i soffan, och sover på rygg med tassarna i vädret. Imorgon drar en intensiv tid igång, men det ska samtidigt bli oerhört roligt. Jag tror det kommer bli väldigt värdefullt att få blanda teori och praktik :)
 
Vi hörs!

Ridhus

Då var det isgata hemma igen. Det här har nog varit den sämsta vintern på många år, om man ser till vädret. Först kommer det massa snö som får ligga någon vecka, sedan blir det plusgrader och isen kommer. Kan det inte bestämma sig för att bli vår istället?
 
Igår var jag iväg med Grålle till Sportriders och den banhoppningsträning som är varje torsdag. Han har haft en ganska lång hoppvila, så han fick mest skutta runt på låga hinder och "leka" runt lite. Han gjorde det väldigt lätt och förtroendeingivande. Inga som helst problem, och lydnaden fanns där trots det långa uppehållet! Alltid skönt att ha kontroll på den i annars väldigt pigga hästen. På tisdag börjar allvaret på riktigt: Träningarna för Michael Schultz börjar. Det blir Grålle som kommer att få träna för honom varannan vecka. Ska bli spännande med lite nya ögon på oss, många klubben tycker han är suverän! 
Imorgon ska Sune få åka till ridhuset. Dags för honom att komma igång på riktigt också! Sune kommer få fortsätta träna för Tina. Han är så speciell och Tina är oerhört skicklig på hästar som Sune! 
 
Jag har inga tävlingar inplanerad ännu. En liten plan för Sune är Hallsta 4/4. Han kommer nog behöva ett tag på sig att komma igång, åka på banhoppningsträningar osv. Grålle tänkte jag försöka tävla något i mars. Lite svårt att planera för mycket just nu, eftersom jag inte vet hur tajt mitt tidsschema blir efter jag börjat jobba. Det återstår att se :)
 
 
Ha en trevlig fredag allesammans!
Vi hörs

Only dead fish go with the flow

"If you are not willing to learn, no one can help you.
If you are determined to learn, no one can stop you"
 
I fredags var det en väldigt bra dag för min del. Det blev en sån dag som jag nog alltid kommer att ha kvar i minnet. Minns ni att jag skrev att jag varit på intervjuer? Intervjuerna var med arbetsgivare och i fredags skrev jag på ett avtal om en heltidsanställning som drifttekniker på Basalt!! Jag är så oerhört glad och tacksam över denna möjlighet. Den kommer ge en hejdundrande väg in i en annars väldigt tuff bransch. Men jag är redo. Minst sagt. Jag är redo för nya utmaningar. 
 
Nu undrar ni säkert vad som kommer hända med mina studier? Ni kan vara lugna, de ska jag självklart slutföra. Jag har bara våren kvar innan jag ska göra mitt slutliga exjobb (kandidatuppsats i informatik). Så under våren blir det heltidsstudier, heltidsjobb och så självklart hästarna på det. 
 
I helgen jobbade jag min näst sista helg på rusta. Det är nämligen så att jag sagt upp mig därifrån, eftersom helgerna kommer att behövas till studierna. Känns konstigt att jag inte har så länge kvar där, har trotsallt jobbat där i 2 år nu. Men allting har sin gång!
Igår red jag hästarna och idag longerades de i den värmande solen. Oerhört skönt väder ute! Känns som vår - äntligen! Jag har städat här hemma och nu sitter jag med studierna. Ska korrekturläsa en inlämningsuppgift, se på en film om processmodellering och efter de blir att läsa in sig ännu mer på projektuppgiften. Min plan är att ha så mycket av skolarbetet klart när jag börjar jobba den 2 mars. Kommer nästintill vara klar med de två kurser jag läser just nu. Så rent krasst blir det bara 4 månader med heltidsstudier och heltidsjobb! Men motivationen är på topp så det blir nog inga problem!
 
Min plan är att försöka komma iväg till ridhus antingen i slutet på veckan eller i helgen. Jag hoppas den förkylning som känns vara på ingång bestämmer sig för att låta mig vara frisk. Jag blir sällan sjuk, sist jag var sjuk var nyåret 13/14, men när jag väl blir sjuk blir jag väldigt dålig. Oftast sängliggandes med andningsproblem. Så just nu dricker jag massa vatten och te i hopp om att slippa en förkylning!
 
Längtar tills ridbanan är snöfri och man kan trimma ordentligt hemma igen!
Visa fler inlägg