Grabbarnas starter

I resultatlistorna ser det inte så bra ut, men jag är nöjd med hästarnas starter på Jump Club. Sune fick sin svåraste uppgift hittills: gå direkt in i en regional 1m med massor av titthinder. MEN, han skötte sig bra. Han blir lite svårstyrd ibland, men nu hoppar han avspända språng och är inte alls lika tittig. Nu ska vi bara få bukt på ridningen mellan hinderna också. Ska även låta Hans kolla upp tänderna på honom, eftersom detta är ett återkommande problem på både tävling och träning. Lika bra att kika! Ska dessutom köpa en vadderad luva till honom. Lyckades inte få i propparna i öronen på honom igår. Jag upplever att han blir lugnare och mer fokucerad när han inte hör lika mycket ljud. Han är extremt försiktig om sina öron, i början var till till och med och tränsa honom. Men för att inte bråka med honom, så får jag investera i en ny luva!

Grålle fick tävla på gräsbanan idag. Efter 1an försökte han som vanligt att bråka vid utgången men det fick jag lätt ur honom. Till 7an tappade jag sedan yttersidan och så bussig som är han, så passade han på att lära mig en läxa. Gjorde en volt och kom på igen och hoppade även resten felfritt. Ett plus för att han hoppade oxer-räcke kombinationen från utgången utan att ens försöka bråka!! Det tar sig!
 
CYANID 100:

CAMIR S 110:
 

 Bilder från filmerna

Läskigt ställe enligt Sune

Fint språng!

Klapp på duktig häst!

Hoppa kan han!

Och snygg är han
Grålle bjuder på sin kapacitet igen

Kommande tävlingar

Kommande tävlingar: 
Jump Club 30/5 Sune 100
Jump Club 31/5 Grålle 110
Märsta 14/6 Sune 100 100, Grålle 100 110
Lurbo 29/6 Sune 95 105, Grålle 105 (ev. 115)
Köping 5/7 Sune 100 110, Grålle 110 (ev. 115)
Avesta 26/7 Sune 100 110, Grålle 110 110
 (Klasserna är inte spikade än, beror lite på hur de går fram tills tävlingen)
 
 
 
 
 

Nu är vi redo!

Idag var Lovisa från Sadelproffsen här och fortsatte prova ut sadlar. Den första jag provade för dagen var den som även fick stanna, nämligen en Santa Cruz Merina. Trots att sadeln är helt ny så satt jag som en smäck och den låg otroligt bra på båda hästarna. 
En sådan blev det, fast i svart! Eftersom den är i kalvskinn får man otroligt fint stöd och man håller sig kvar även på hästar som rör sig mycket och hoppar med mycket power!

En ny transport igår och en ny sadel idag, dags för mig att stänga kontot för denna gång! Men då min gamla sadel ska säljas så kommer det komma lite pengar in också. Den kommer helt enkelt få finansiera den nya.
 

Tavlan där jag skriver upp hur hästarna går varje vecka. 
Grålle i väntan på sadelprovaren.

Ett nytt bett som jag ska testa på Grålle

Sune uppskattar sin plats i stallet - där har han full koll på sin andra hälft.
 
Imorgon ska Grålle få lite nålar av Coco, samt bli kollad så att allt i nacken ligger rätt. Sune har vilodag så resten av dagen ska jag plugga inför tentan som är den 5e juni. Får även ut hemtentan imorgon så helgen är räddad. På fredag tävlar Sune 100 på Jumpclub, och på lördag går Grålle 110. 
 
Visa fler inlägg